Uutiset

Konepajateollisuus

Nopea kuituyhdistelmäkone vaihtelevaan tuotantoon

Amada on lanseerannut uuden kuituyhdistelmäkoneen, joka täydentää tarjontaa valmistajan peruskonemallien ja premium-tuotteiden välissä. Uusi yhdistelmäkone EML-AJ on suunniteltu erityisesti nykyaikaisen nopeasti vaihtelevan tuotannon tarpeisiin.

EML-AJ on Amadan uusi kuituyhdistelmäkone. Kone esiteltiin Euroopassa ensi kerran EuroBLECH 2018:ssa

EML-AJ:n ominaisuuksiin kuuluu joukko innovaatioita, jotka vähentävät koneen käyttäjän tarvetta koneen toiminnan aikana. Koneessa ovat vakiona 4-paikkainen automaattinen suuttimenvaihtaja sekä suuttimenpuhdistus, jätemateriaalikuljetin sekä revolverin suojaus leikkuukipinöiltä ja pölyltä. Laserleikkuualueen automaattipuhdistus puolestaan poistaa mahdolliset laserleikkauksen aiheuttamat leikkuukuonat laserleikkuualueelta.

Lisäksi lisävarusteena koneeseen on saatavilla työkaluvaihtaja, joka lisää tarvittaessa koneen työkalukapasiteettia. Sen myötä 44 työkalun kapasiteetti voidaan laajentaa 220 pistimeen ja 440 tyynyyn.

Sujuvaa lävistystä, nopeaa leikkausta

Laser EML-AJ:ssa on Amadan oma 3kW:n AJ lähde, mikä leikkaa sujuvasti 6 mm:n vahvuisia materiaaleja. Rakenteeltaan kone on O-runkotyyppinen ja lävistyspuolen jäysteenpoistosta on huolehdittu erityisesti. Amada Air Blow Ilmapuhallus-/öljysumuvoitelujärjestelmä voitelee ja jäähdyttää lävistystyökaluja. Alipaine tyynyissä imee hukkapalat pois ja pitää myös työalueen puhtaana.

Kone hoitaa monipuoliset tehtävät yhdellä asetuksella, ja mukana mm. Amadan P&F (Punching&Forming) -mekanismi, minkä myötä 30 tonnin ylhäältä alas suuntaavan pidätyksen lisäksi tuottaa 16 tonnin iskun alhaalta ylöspäin. P&F on EML-AJ:n vakio-ominaisuus, jolla voidaan valmistaa kappaleeseen enimmillään 22 mm korkeita muotoja.

Koneessa on vakiona nouseva ja laskeva harjapöytä alarevolverin keskellä ja reunoilla, joka mahdollistaa naarmuttoman ja laadukkaan levyn alapinnan.

Amadan EML-AJ on suunniteltu myös pienentämään valmistuskustannukset tuotettua osaa kohden verrattuna esimerkiksi aikaisemman sukupolven CO2-kuituyhdistelmäkonemalleihin. Kone edeltäjiään ​​nopeampi, ja se lisää kykyä leikata haastavampia materiaaleja, kuten alumiineja, messinkiä, kuparia ja titaania.

Stand alone tai tuotantosolu

Koneen automatisointi voidaan valita useammastakin levynlataus-/purku- sekä poimintajärjestelmästä. EML-AJ:tä voidaan kuitenkin käyttää myös omana tuotantoyksikkönään ilman niitä. Pöydän muotoilu on suunniteltu mahdollistamaan automatisoidun EML-AJ-solun lataamisen haluttaessa myös manuaalisesti. Käsittelyautomaatio voidaan asentaa myös jälkiasennuksena.

Koneen automaattista työkalunvaihtoa nopeuttava Amada Z-revolveri ja digitaalisen työkalunhallinnan tarjoava ja huoltotoimia helpottava Amadan ID-työkalujärjestelmä. Lisäksi monet muut ominaisuudet minimoivat ylläpitokustannuksia, yksi keskeinen on kuitulaserille ominainen yksinkertainen säteenkuljetus, missä ei tarvita peilejä tai muita erityislaitteita.

Käytössä EML-AJ on taloudellinen kone. 3 kW: n kuitulaser on Amadan mukaan jopa 58% tehokkaampi kuin aiempi CO2-versio. EML-AJ esiteltiin Euroopassa ensi kerran EuroBLECH 2018:ssa, Suomen myynti Ama-Prom Oy.

Lue seuraavaksi