Uutiset

Konepajateollisuus

Mittatilausavartimia Tailor Made

Sandvik Coromant tuo markkinoille CoroBore BC (Boring Combination) -sarjan Tailor Made -mittatilausavartimet suurten sarjojen koneistukseen. CoroBore BC:llä voi hoitaa työkalua vaihtamatta useita eri työvaiheita, vaikkapa väliviimeistelyn ja viisteityksen. Ratkaisusta on hyötyä etenkin autoteollisuuden ja yleisen konepajateollisuuden töissä sekä maarakennuskoneiden komponenttien valmistuksessa.

CoroBore BC on nopea ja helppo vaihtoehto silloin, kun vakiotyökalu ei täytä vaatimuksia mutta erikoistyökalu ei ole korkean hintansa ja pitkien toimitusaikojen vuoksi myöskään vaihtoehto. Prosessi on nopea, sillä Sandvik Coromantin henkilökunnan käytössä oleva verkkopohjainen sovellus luo työkalun ja tarjoaa hinta- ja toimitusaikatiedot automaattisesti.

 ”CoroBore BC -työkaluilla turhat työkalunvaihdot jäävät pois ja jaksoajat lyhenevät eli tuottavuus paranee,” Sandvik Coromantin tuotepäällikkö Jenny Nilsson kertoo.

”Uuden ratkaisun ehdoton vahvuus on myös erittäin nopea toimitus, joka perustuu automatisoituun suunnittelu- ja tarjousprosessiin. Sandvik Coromantin edustaja käy asiakkaan kanssa läpi vaaditut työvaiheet ja parametrit, jotka syötetään verkkopohjaiseen suunnittelutyökaluun. Järjestelmä tuottaa välittömästi työkalupiirustukset ja muut tarjoustiedot.”

Monipuoliset räätälöintiominaisuudet

CoroBore BC voidaan räätälöidä hyvin erilaisiin, useita porrastuksia sisältäviin töihin, sillä yhteen ja samaan työkaluun voidaan integroida yhdestä neljään työvaihetta (korkeintaan kaksi terää per työvaihe). Avartimien halkaisija-alue on 20–200 mm (0.787–7.874 in) ja pituus jopa 400 mm (15.75 in), riippuen kiinnityskoosta. Kiinnitysvaihtoehtoja ovat Coromant Capto, HSK malli A, ISO 9766 sekä ISO-, Mas-BT- ja Cat-V-kartiot. Laaja integroitujen kiinnitysten malli- ja kokovalikoima tarkoittaa, että työkalu voidaan yleensä kiinnittää suoraan koneeseen eikä erillisiä peruskartioita tarvita.

 CoroBore BC:ssä käytetään CoroBore-teräelementtejä, minkä ansiosta terien vaihto on nopeampaa ja helpompaa kuin tavanomaisilla kiinteillä teräsijoilla. Sekä teriä että teräelementtejä saa suoraan varastosta, mikä takaa nopeat toimitukset.

Kolme teräelementtimallia

Teräelementtejä on kolmea mallia: radiaali- ja aksiaalisuunnassa säädettävät, vain aksiaalisuunnassa säädettävät ja ei-säädettävät. Kaikissa teräelementeissä on tarkat lastuamisnestesuuttimet, ja lastuamisnesteen paine voi olla maks. 80 bar (1160 PSI) – ominaisuus, jota ei ole tarjolla muissa räätälöidyissä avarrustyökaluissa monella porrastuksella.

 ISO-vakioterien lisäksi CoroBore BC -avartimissa voi käyttää puolikarkeaan ja rouhinta-avarrukseen optimoituja CoroBore 111 -teriä. Sandvik Coromantin teräohjelmassa kaikkiaan on tuottavat terägeometriat ja laadut kaikkien materiaalien tuottavaan avarrukseen. www.sandvik.coromant.com.

Lue seuraavaksi