Uutiset

Konepajateollisuus

Mantella on Swedish Steel Prize 2018 -voittaja

Tämän vuoden kansainvälisen Swedish Steel Prize -palkinnon on voittanut italialainen Mantella S.r.l.

”Mantella on suunnitellut ainutlaatuisen kippilavaratkaisun, joka edustaa täysin uutta sukupolvea. Ratkaisun ovat mahdollistaneet taidokas suunnittelutyö sekä älykkäät tuotantotavat yhdessä erikoislujan teräksen ja kulutusteräksen kanssa”, Swedish Steel Prize -tuomariston puheenjohtaja ja SSAB:n strategisesta tuotekehityksestä vastaava Eva Petursson kertoo.

Mantellan Stratosphere 3.0 -puoliperävaunun runko vastaa painoltaan alumiinisia runkoja, mutta mekaanisilta ominaisuuksiltaan se on huomattavasti niitä parempi ja lisäksi kevyempi. Runko on valmistettu kokonaan erikoislujasta teräksestä, ja siinä on myös käytetty muovattuja Z-palkkeja perinteisten hitsattujen I-palkkien sijaan. 

Swedish Steel Prize jaettiin nyt 19. kerran, ja voittaja sai kuvanveistäjä Jörg Jeschken tekemän pienoisveistoksen sekä 100 000 Ruotsin kruunun käteispalkinnon valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. Swedish Steel Prize 2018 -kilpailun muut finalistit olivat italialainen CTE S.p.A., suomalainen JAK-Metalli Oy ja australialainen Trufab Global.

Lue seuraavaksi