Uutiset

9.12.2019

Mainos – Lainojen vertailupalvelut helpottavat kiireisen yrittäjän arkea

Yrittäjän elämässä tulee eteen tilanteita, joissa lainarahalle tulee tarvetta. Vaikka lainaa voi nykyään hakea nopeasti, on lainan hakemisen suunnitteleminen kuitenkin edelleen pitkä prosessi. Lainojen vertailupalvelut helpottava kiireisen yrittäjän arkea ja auttavat itselle sopivimman lainan valitsemisessa nopeasti ja vaivattomasti. 

Aloitteleva yrittäjä voi löytää itsensä tilanteesta, jossa lainan ottaminen on tarpeen uusien hankintojen tekemiseksi. Monella aloittelevalla yrittäjällä ei ole tarpeeksi säästöjä yrityksen välttämättömien kulujen kattamiseen, joten lainan ottaminen on välttämätöntä yritystoiminnan alussa. Toisaalta myös kokenut pienyrittäjä voi joutua tilanteeseen, jossa mielenkiintoisen asiakkaan tarjoama uusi projekti on aloitettava lainarahalla tai uusien työvälineiden ostoon tarvitaan lainaa. 

Toiminimiyrittäjä voi hakea lainaa pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Lainaa voi hakea joko omalle toiminimelle tai omiin nimiinsä. Jos lainaa ei myönnetä toiminimelle, kuten voi hyvin tapahtua, voi lainan hakea ensiksi omiin nimiin ja siirtää lainan sen jälkeen toiminimelle. Toiminimiyrittäjä vastaa ottamastaan lainasta henkilökohtaisella omaisuudellaan, joten riskit lainan ottamiseen ovat suuret. Jos oma yritysidea kuitenkin on potentiaalinen ja sen toimimiseen todella uskoo, kannattaa lainan ottaminen yritystoimintaa varten riskeistä huolimatta. Voitot ovat riskien arvoiset, eikä kynnys lainan ottamiseen ole tänä päivänä enää niin suuri kuin aiempina vuosikymmeninä. Pitkäaikaista mutta epävakaata yritystoimintaa harjoittaneen pienyrittäjän ei kuitenkaan kannata ottaa lainaa huonosti menneiden projektien tai velkojen maksamiseen, sillä uhkana on aina velkakierre.

Kilpailuta lainasi

Verkossa toimivat lainapalvelut ovat tehneet lainan ottamisesta helpompaa kuin koskaan ennen. Helppo ja nopea laina on tuonut helpotuksen monen taloudenpitoon. Ilmiöllä on myös haittapuolensa, sillä lainan hakeminen nopeasti ilman minkäänlaisen taustatyön tekemistä on ajanut monet suomalaiset kotitaloudet ja pienyrittäjät velkakierteeseen. Liian nopeasti tehdyt päätökset johtavat usein siihen, että lainaa tulee ottaneeksi liian kalliilla hinnalla ja huonoin lainaehdoin. Siksi lainan hakemisen yksi tärkeimmistä vaiheista onkin lainojen vertailu ja oman maksukyvyn analysointi. Vaikka siihen menee aikaa, jota yrittäjän elämässä ei koskaan tunnu olevan tarpeeksi, kannattaa lainan hakemisen suunnitteluun varata aikaa. 

Toiminimiyrittäjän kannattaa kilpailuttaa eri pankkien lainatarjoukset, koska pankit tarjoavat monia hyviä lainavaihtoehtoja yrittäjille. Isommalle lainalle vaaditaan vakuutta, mutta pienemmän summan lainaaminen vakuudetta onnistuu monessa pankissa. Pankkilainan myöntäminen kestää jonkin aikaa, joten jos lainaa tarvitsee todella nopeasti, kannattaa perinteisen pankin sijaan kääntyä verkossa toimivien rahoituspalveluiden puoleen. Lainan korot ovat niissä korkeammat, mutta toisaalta lainaa on helpompi saada kuin pankista. Monet pienyrittäjät hakevat tästä syystä toiminnalleen lainaa netistä, koska lainaehdot eivät ole yhtä tiukat kuin pankkilainalla. Joillekin pienyrittäjille verkossa toimivat rahoituspalvelut ovat lisäksi ainoa keino lainan hakemiseksi, sillä pankit eivät myönnä lainaa kaikkien alojen pienyrittäjille. Yrittäjä, jolla ei ole lainan takaamiseksi vakuutta, voi myös saada lainaa ilman vakuuksia helposti verkosta.  

LoanScouter löytää sinulle sopivat lainat

Nopein ja vaivattomin tapa lainojen vertailuun on verkossa toimivat lainojen vertailupalvelut, jotka vertailevat lainat lainahakijan puolesta. Vertailupalveluihin kannattaa tutustua jos lainan ottaminen yritystoimintaa varten on ajankohtaista. LoanScouter on kansainvälinen lainojen vertailupalvelu, joka vertailee luotettavien ja turvallisten rahoituspalveluita tarjoavien yritysten lainat ilmaiseksi. Palvelu auttaa löytämään juuri omaan tarpeeseen sopivimman rahoitusratkaisun ja rahat tulevat tilille nopeassa aikataulussa. Tarjolla on niin kulutusluottoja, joustoluottoja, pikalainoja kuin yhdistelylainojakin. Jokainen näistä lainoista sopii eri tarkoituksiin, joten pienyrittäjän kannattaa tarkkaan miettiä, mihin tarpeeseen laina tulee. Yritystoiminnan aloittamista varten joustoluotto voi olla hyvä ratkaisu, kun taas esimerkiksi yksityiselämässä tapahtuvan matkustelun voi maksaa kulutusluotolla. 

Monet suomalaiset kilpailuttavat jo asuntolainansa, mutta ottavat pienemmät lainat edelleen mieluiten omasta pankista kilpailuttamisen sijaan. Myös muut kuin asuntolainat kannattaa kuitenkin kilpailuttaa etukäteen. Lainoja kilpailuttamalla pystyy puolustamaan omaa etuaan lainamarkkinoilla, koska lainoja vertailemalla ei haksahda hyvältä kuulostavaan, mutta todellisuudessa huonoon ja lukuisia piilokuluja sisältävän lainan ottamiseen. Lainojen vertailupalveluiden käyttö helpottaa monen yrittäjän elämää. Vain luotettavia ja tunnettuja vertailupalveluita kannattaa käyttää, jotta saa varmuuden siitä, että lainasopimuksen tekee turvallisen lainantarjoajan kanssa. 

Artikkeli on LoanScouter​in tuottamaa kaupallista sisältöä.​

Lue seuraavaksi