Uutiset

Konepajateollisuus

Machineryn ajankohtaistarjontaa Konepajassa

Konetalo Machinery esittäytyy laajasti Tampereen Konepaja-tapahtumassa. Lastuavan puolen koneista esillä ovat mm. Chiron FZ 12 FX high speed Variocell Uno, sekä Hyundai-Wian koneita. Levykoneista mukana on mm. Cidanin, Koiken ja Ermaksanin ajankohtaistarjontaa, sekä Rollerin työkaluja.

Chiron FZ 12 FX high speed Variocell Uno

Saksalainen konevalmistaja Chiron on Machineryn tuore edustus. Messuilla nähdään Chironilta pystykarainen 5-akselinen koneistuskeskus FZ 12 FX high speed Variocell Uno.

Chiron Group on 50-luvulta lähtien erikoistunut CNC-ohjattuihin pystykaraisiin koneistus- ja sorvauskeskuksiin. Päätoimipiste sijaitsee Tuttlingenissä Saksassa. Vuonna 2015 yhtiö työllisti noin 1900 työntekijää.

Hyundai-Wian koneista esillä ovat KF 5600-koneistuskeskus sekä L2600SY CNC-sorvi. Koneistuskeskuksen X/Y7Z-likkeet ovat 1100/560/520 mm ja karan kierrosnopeus 8000/20 000 1/min. Karamoottorin teho on 15-25 kW, työkalupaikkoja on 30 tai 40.

L2600SY CNC -sorvissa sorvaus / pyörintähalkaisija 420/870 mm, ja sorvauspituus 760 mm. Tankokapasiteetti koneessa on 81 mm, varustukseen kuuluvat pyörivät työkalut ja apukara.

Cidan Forma 30

Cidan Forma 30

  

Levykoneista osastolla esitellään mm. Cidan Forma, muodikas ”cross-over”, joka täyttää teollisen sarjavalmistuksen vaatimukset, mutta taipuu myös peltisepän yksilöllisiin tarpeisiin. Strategiset mitat: työleveys 3100mm, kapasiteetti teräkselle 3mm ja rst:lle 1,9mm, nopea työkalujen vaihto pyörivän kombipalkin ansiosta.

Cidan Machineryn tuotemerkit ovat CIDAN, Göteneds ja uusimpana Forstner. Juuret yltävät vuoteen 1907, jolloin Göteneds Mekaniska Verkstad perustettiin. Yritys keskittyy ohutlevykoneisiin, ohjelmassa ovat levyleikkurit, kanttikoneet, haspelit ja rainaus- ja arkituslinjat.

Formassa kiteytyy vuosikymmenien kokemus koneiden teknologioista ja suunnittelusta, nopea, lujarakenteinen ja helposti ohjelmoitava. Lisävarustevaihtoehtojen ansiosta Forma voidaan soveltaa pitkälle asiakkaan tarpeiden mukaan.

Koike PNC-12 Extreme Plasma

PNC-12 Extreme on monikäyttöinen plasmaleikkuri, jota on saatavissa kahden kokoisena 1m x1,5m ja 1,5m x 3m. Plasmavirtalähde valitaan tarpeen mukaan, joko Hyperthem tai Kjellberg

Koike on japanilainen yritys, joka täyttää tänä vuonna 100 vuotta, ja yksi alansa standardi.

Koike PNC-12 Extreme sopii hyvin poltto- tai plasmaleikkauksen aloittamiseen tai toiseksi koneeksi: pikatöihin, jätepalojen hyödyntämiseen, kapasiteetin nostoon. Kone on saatavilla vaihtoehtoisesti polttoleikkaussuuttimella tai siinä voi olla myös sekä poltto- ja plasmaleikkausvarustus.

Koike PNC-12

Ermaksan Power-Bend 3100-175

Power-Bend on 4-akselinen särmäyspuristin, jolla onnistuvat konepajan moniset särmäystyöt. Isolla kosketusnäytöllä on miellyttävä ohjelmoida haluamansa kappaleet ja lasersuojauksella varustettu 175 tonnin työkalu särmää kappaleet turvallisesti ja tarkasti.

Ermaksan on turkkilainen levykonevalmistaja, joka juhlii puolivuosisataista menestystarinaansa. Yli 3000 konetta vuosittain matkaa yli 70 maahan. Suomeen näitä laadukkaita, mutta järkevän hintaisia, levykoneita on vuodesta 2004 asti tuotu jo satoja.

Power-Bend-mallisto on laajin työleveyden ja puristusvoiman suhteen, leveydet ovat alkaen 1000mm ja päätyen 6000mm, joita saa tuplana, triplana. Lisävarusteohjelma on laaja, niiden myötä peruskoneesta voidaan rakentaa ratkaisu yksilöllisiin tarpeisiin. (Osasto E 251)  www.machinery.fi

Lue seuraavaksi