Uutiset

Konepajateollisuus

LVD-ohutlevykoneiden Suomen edustus Prodmacille

Prodmac on solminut edustussopimuksen belgialaisen ohutlevykoneiden valmistajan LVD:n kanssa.

LVD:n päätuotteita ovat särmäyspuristimet, levylaserit, putkilaserit ja levytyökeskukset. Kuvassa Electra-sarjan kuitulaser CT-varastolla.

LVD on nimetty perustajiensa Jacques Lefebvren, Marc Vannesten ja Robert Dewulfin mukaan. Yritys on toiminut 1950-luvulta lähtien.

Alkutaipaleellaan LVD tunnettiin tarkkuussärmäyspuristimien valmistajana ja yritys kasvoi merkittävästi 90-luvun aikana.

Vuonna 1998 LVD osti yhdysvaltalaisen Strippit Inc. –yhtiön, jonka valmistamia tuotteita olivat muun muassa laserleikkauskoneet ja levyntyöstökoneet. Näiden tuotteiden ansiosta LVD:n tuotepaletti laajeni laser-, levyntyöstökeskus- ja taivutusteknologian saralla.

Tänä päivänä LVD:n päätuotteita ovat särmäyspuristimet, levylaserit, putkilaserit ja levytyökeskukset ja mm. särmäyspuristimissaan sillä on useita patentoituja järjestelmiä. Yrityksellä on valmistusta viidessä eri paikassa ja se on aktiivinen yli 45 maassa.

”Olen etsinyt sopivaa toimittajaa sekä levyjen työstöön että laser-koneisiin ja eurooppalainen LVD sopii täydellisesti täydentämään tuoteportfoliotamme.”, Koivuniemi iloitsee ja jatkaa: ”Pitkän historiansa ansiosta LVD on tunnettu tuote ympäri maailman, mutta Suomessa vielä aika tuntematon. Tulemme tekemään kovasti töitä sen eteen, että valmistajan koneet tulevat tunnetuksi myös meillä.”

Mika Koivuniemi ja Prodmacin tuore myyntijohtaja Jukka Pulliainen viettivät viikon Belgiassa tehtaalla tutustuen koneisiin ja uuden päämiehen toimintaan.

Viikko vahvisti käsitystä laadukkaista laitteista ja tehtaan vahvasta tuesta, kun Suomen markkinoille astutaan.

”Laser-koneilla on vahva markkina-asema ja LVD tarjoaa niiden lisäksi vankan valikoiman muita ohutlevyteollisuuden koneita, joten olen erittäin tyytyväinen saadessani LVD:n mukaan tuoteportfolioomme. Tämä on oiva askel eteenpäin Prodmacin tuotevalikoimassa ja antaa meille hyvät lähtökohdat tulevaisuuden haasteiden ja teknologioiden kanssa”, kuvailee Koivuniemi.

LVD-koneet tulevat olemaan ensimmäistä kertaa esillä Konepaja 2018 -messuilla Tampereella.

Lue seuraavaksi