Uutiset

Konepajateollisuus

Luja, kevyt jyrsin AM-menetelmällä

Sandvik Coromant on esitellyt uuden kevyen CoroMill 390 -jyrsimen, minkä runko on valmistettu ainetta lisäävällä menetelmällä. Jyrsimen pienempi kokonaispaino auttaa minimoimaan värinät ja parantamaan koneistuksen varmuutta pitkillä vapaapituuksilla. Tämä näkyy myös parempana tuottavuutena.

Ainetta lisäävä valmistus on menetelmä tarkkojen kompleksisten muotojen valmistamiseen ilman liitoskohtia. Sillä voidaan joustavasti valmistaa entistä kevyempiä ja lujempia komponentteja. Ainetta lisäävällä menetelmällä voidaan tuottaa runkoon muotoja, jotka eivät olisi mahdollisia lastuavalla työstöllä. Lähes mitä tahansa materiaalia voidaan tulostaa, tässä tapauksessa käytettiin titaaniseosta.

”Uuden kevyen CoroMill 390:n suunnitteluvaiheessa materiaalia jätettiin pois strategisista kohdista, jotta jyrsimen massa saatiin mahdollisimman pieneksi”, kertoo Sandvik Coromantin Manager Product Application Management Thomas Wikgren. ”Tätä kutsutaan topologian optimoinniksi, ja siten rungosta saatiin tavanomaista jyrsintä kompaktimpi ja tuntuvasti kevyempi, mikä auttaa parantamaan jyrsinnän tuottavuutta pitkillä vapaapituuksilla. Lyhyempi vaimentimen ja teräsärmän välinen etäisyys parantaa myös osaltaan suorituskykyä ja prosessivarmuutta.”

Prosessivarmuus on tärkeässä roolissa koneistustöissä, eikä vähiten jyrsittäessä pitkillä vapaapituuksilla, mikä on yleistä esimerkiksi ilmailuteollisuuden ja öljy- ja kaasuteollisuuden töissä. Syvien taskujen koneistus aiheuttaa helposti värinää, mikä hidastaa koneistusta, lyhentää terien kestoikää ja heikentää pinnankarheutta. Kevyt CoroMill 390 tarjoaa ratkaisun ongelmaan. CoroMill 390 ja värinävaimennettu Silent Tools -jyrsinistukka on optimaalinen työkaluyhdistelmä, joka ehkäisee värinää ja lisää tuottavuutta ja prosessivarmuutta pitkiä vapaapituuksia vaativissa töissä.

Kevyt CoroMill 390 sopii hyvin ulottuvuutta vaativaan tasojyrsintään, kulma- ja sivujyrsintään sekä taskujen ja urien jyrsintään. Jyrsinhalkaisijat ovat 40 mm (tuurnakiinnitys 16) ja 50 mm (tuurnakiinnitys 22). Jyrsintä voi tilata työn mukaan joko kolmella tai neljällä terällä (koko 11). Jyrsimissä on terien differentiaalijako ja läpijäähdytys. www.sandvik.coromant.com

Lue myös: Mittatilausavartimia Tailor Made

Lue seuraavaksi