Uutiset

Konepajateollisuus

Laser Ex-sarja EMO-esittelyssä

Konevalmistaja Okuma esitteli Hannoverin EMO:ssa laajasti uutuuksiaan. Okuman Laser Ex-monitoimikonesarjan tuoreet täydennykset kuuluivat messulanseerauksiin.

MU-6300V Laser Ex soveltuu kappaleille aina 830 mm halkaisijoihin saakka.

Esimerkiksi sorvaukseen, jyrsintään, laserkarkaisuun sekä lisäävään valmistukseen (Laser Metal Depositioning, LMD) soveltuvat koneet ovat Okuman uutuuskokonaisuus, ja Hannoverissa sarjaan esiteltiin kaksi tuoretta laajennusta.

Niistä toinen on MU-6300V Laser Ex, mikä soveltuu kappaleille Ø830 mm saakka. Kone on varustettu Trumpfin TruDisk-laserilla ja automatiikalla, mikä mahdollistaa mm. portaattoman keskiön säädön Ø0,4 ja Ø8,5 mm:n välillä. Tämän myötä kone sopii sekä korkean kapasiteetin töihin että huipputarkkaan lisäävään valmistuksen.

Laser Ex-monitoimikoneilla luonnistuvat mm. sorvauksen, jyrsinnän, laserkarkaisun sekä lisäävän valmistuksen operaatiot.

MU-6300V Laser Exissä voidaan käyttää neljää eri jauhetta LMD-prosessin aikana ja kone vaihtaa jauheita automaattisesti operaation aikana. Jopa vaikeat kappaleet kuten Inconel-materiaalista valmistetut turbiininlavat jäähdytyskanavineen voidaan valmistaa menetelmällä. Viimeistelyjyrsintä tapahtuu samalla koneella.

Multus U5000 Laser Ex oli toinen sarjan messu-uutuus. Koneessa on vahvavääntöinen kara, mikä soveltuu hyvin raskaaseen sorvaukseen matalilla kierroksilla. Koneella voidaan käsitellä esimerkiksi kookkaita sylinterikappaleita 650 mm:n halkaisijoihin saakka ja myös vaikeita materiaaleja, kuten titaania tai Inconel-seoksia.

Koneella voidaan tehdä myös viimeistelyhiontaa ja hammastuksia. Kuten muutkin sarjan koneet, Multus U5000 Laser Ex on varustettu TruDisk-laserilla. www.mtcflextek.fi 

Multus U5000 Laser Ex soveltuu niin raskaaseen koneistukseen kuin laserprosessointiinkin.

Lue seuraavaksi