Uutiset

Konepajateollisuus

Laakeri- ja kuularuuviuutuuksia NSK:lta

Kuulalaakerien ja tarkkuuskomponenttien valmistaja NSK on ilmoittanut uutuuksista työstökoneisiin tarkoitettujen laakereiden ja kuularuuvien tarjontaansa.

Uusi DIN-standardin mukainen kuularuuvi suurnopeussovellutuksiin.

Valmistajan uutuuksiin kuuluu ulkokehän kuulapidin pääkarasovelluksissa käytettäville NSK:n viistokuulalaakereille. Uutuus on tarkoitettu vähentämään NRRO (non-repeatable runout) -virhettä perinteisiin pitimiin nähden. Valmistajan mukaan se myös vähentää momenttia, synnyttää vähemmän lämpöä, toimii suurilla nopeuksilla ja parantaa tarkkaa käsittelyä.

Uusi innovaatio on myös S-HTF-kuularuuvisarja, joka yrityksen mukaan tarjoaa lisää käyttöikää ja paremman dynaamisen kuormituskapasiteetin kuin yrityksen aikaisemman sukupolven tuotteet. Tämä on saavutettu käyttämällä syöttöruuvissa uutta teräsmateriaalia (Tough Steel – TF). S-HTF-kuularuuvit on tarkoitettu suurta kuormitusta vaativiin sovelluksiin kuten muoviruiskuvalukoneet ja muovauspuristimet.

Niin ikään uusi on työstökonesovelluksiin tarkoitettu DIN-standardin mukainen suurinopeuksinen (dn-arvo 160 000) kuularuuvi. Ruuvi on saatavilla akselihalkaisijalla 32-63 mm ja nousulla 10-30 mm.

Uutuudet ovat esillä EMO-messuilla, missä esitellään myös esimerkki CMS-järjestelmästä. Värähtelyantureihin on kytketty kolme yksiakselista liikkuvaa pöytää, joissa käytetään normaalia, vaurioitumisen alkuvaiheessa olevaa ja vaurioitunutta kuularuuvia. Kävijät näkevät näytöllä reaaliaikaisen värähtelyanalyysin, jossa normaalin ja vaurioituneen kuularuuvin väliset poikkeamat näkyvät selkeästi. Halli7,D12.

Lue seuraavaksi