Uutiset

Konepajateollisuus

Konepaja 2020 – tamperelaistapahtuman kolmas kattaus

Konepaja 2020-messut järjestetään Nordic Welding Expon kanssa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 17.-19. maaliskuuta. Samassa yhteydessä toteutetaan ensimmäistä kertaa 3D-tulostamisen ja uusien materiaalien ammattitapahtuma 3D & New Materials.

Konepaja-messut järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016, ja kyseessä on joka toinen vuosi järjestettävän tamperelaistapahtuman ja alan keskeisen kotimaisen konenäyttelyn kolmas kattaus.

Ensimmäisen kerran vuonna 2006 toteutettu Nordic Welding Expo järjestetään samassa yhteydessä Konepajan kanssa niin ikään kolmannen kerran.

Koneet, laitteet ja ohjelmistot

Konepajan tarjontaa ovat metallintyöstökoneet, hitsauslaitteet, työkalut ja ohjelmistot, automaatio ja robotiikka sekä kunnossapito. Automaatio ja tuottavuuden lisääminen nykyteknologian avulla ovat tapahtuman keskiössä, teemoja ovat kehittyneimmät koneet, moderni konepaja ja rohkeat investoinnit.

”Konepaja-messuilla ovat esillä paitsi koneet ja laitteet, uudet innovaatiot ja trendit. Messuilta saa suunnan seuraavalle kahdelle vuodelle. Paikan päällä kuullaan, mitä alalla on tapahtumassa ja tulee tapahtumaan”, sanoo projektipäällikkö Tuija Sievola Tampereen Messut Oy:stä.

Konepajassa ja Nordic Welding Expossa esitellään, kuinka modernit teknologiat ja robotit käytännössä uudistavat konepajateollisuutta ja työtä konepajoissa sekä vapauttavat ihmisten osaamista työhön, johon koneet yksin eivät kykene.

”Konepaja-messuista on muodostunut alalle tärkeä kohtaamispaikka. Konepajan erityinen vahvuus on nimenomaan tapahtuman konkreettisuus: olemme aina tuoneet ratkaisut livenä osastollemme. Paikan päällä esiteltävät ratkaisut tuovat tapahtumaan hyvin asiakkaita. Keskustelut asiakkaiden kanssa tarjoavat tärkeää tietoa heidän tarpeistaan, markkinatilanteesta sekä tulevaisuuden toiveista”, kertoo toimitusjohtaja Tomi Tiitola MTC Flextek Oy:stä.

NWE ja 3D & New Materials

Samaan aikaan Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Nordic Welding Expo, hitsausalan päätapahtuma.

”Nordic Welding Expo on meille kotimaan tärkein messutapahtuma. Konepaja-messut yhdessä Nordic Welding Expon kanssa on kohdennettu ammattitapahtuma, johon kokoontuvat kaikki alan asiantuntijat Suomesta. Suosittelen tapahtumaa kaikille, jotka suunnittelevat oman toimintansa tehostamista, kehittämistä ja kasvua. Tampereen messukokonaisuus kehittyy vuosi vuodelta tehokkaammaksi ja kansainvälisemmäksi, ja esillä olevat uusimmat innovaatiot ovat merkittävä osa tapahtumasisältöä, toteaa markkinointipäällikkö Mikko Aarnio Pemamek Oy:stä.

Lue myös: Konepaja 2018 -kuvia ja tunnelmia 1

Lue seuraavaksi