Uutiset

Konepajateollisuus

Konepaja 2020, NWE, 3D & New Materials Tampereella

Konepaja 2020, Nordic Welding Expo, 3D & New Materials -tapahtumakokonaisuus sijoittuu Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 17.-19.3. Kuva: Otto Vainio

Konepaja 2020, Nordic Welding Expo, 3D & New Materials -ammattitapahtuma järjestetään Tampereella 17.-19.3.

Konepaja-messujen osalta tapahtuma on nyt kolmas, NWE:n kahdeksas. Uusi lisä kokonaisuuteen on kaksipäiväinen 3D & New Materials, mikä esittelee 18.-19.3.tämän  sektorin innovaatioita ja materiaaleja. Koneistuksen ja levytöiden hitsauksen, liittämisen sekä 3D-tulostuksen koneet ja laitteet, moderni konepajaympäristö ja investoinnit ovat tapatuman näyttelyn sekä oheisatapahtumien keskeistä antia.

Pirkanmaan teollinen tulevaisuus -seminaari

Tapahtumien ohjelmasisällöt ottavat kantaa teollisuuden nykytilaan, tuottavuuden lisäämiseen ja rohkeisiin investointeihin. Yksi keskustelunherättäjistä on Teollisuusliiton kanssa yhteistyössä järjestettävä Pirkanmaan teollinen tulevaisuus -seminaari, jonka panelisteiksi saapuvat muun muassa Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly, kansanedustajat Arto Satonen (kokoomus) ja Jukka Gustafsson(SDP) sekä vihreiden varapuheenjohtaja Jaakko Mustakallio. Keskusteluun osallistuvat myös Tampereen kauppakamarin johtaja Peer Haataja ja Teollisuusliiton pääluottamusmiehet Jari Roslöfja Markus Haataja. Keynote-puhujaksi messuille on kiinnitetty tulevaisuustutkija Ilkka Halava, joka herättelee ajatuksia maapallon kestävyyskriisistä otsikolla Riski, rohkeus ja rakenteiden transformaatio. Toisen keynote-puheenvuoron tulee pitämään tietokirjailija Antti Merilehto otsikolla Ihmisen ja koneen vuorovaikutus. Rohkeat investoinnit -paneelikeskustelussa puolestaan pohditaan investointien ajoittamista, vastuullisuutta ja kasvun rahoittamista.

Additive Manufacturing Finlandia -tunnustus

Suomen 3D-tulostuksen palveluntarjoajat ja Tampereen Messut Oy jakaa ensimmäistä kertaa Additive Manufacturing Finlandia -tunnustuksen suomalaiselle toimijalle, joka parhaiten edistää 3D-tulostuksen hyödyntämistä teollisuudessa.

Tampereen Messut Oy järjestää Konepajan yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden kanssa nyt 3. kertaa. NWE-messut järjestetään Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:n toimeksiannosta 8. kerran.

Lue seuraavaksi