Uutiset

Konepajateollisuus

Konepaja 2018 starttaa Tampereella

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestetään Konepaja-messut 20.–22. yhdessä kansainvälisen hitsausalan tapahtuman Nordic Welding Expon kanssa. Tapahtumassa esittäytyy laajasti teknologiaa, järjestäjien mukaan esillä on kaikkiaan yli 100 alan konetta ja laitetta. Lisäkipinää tapahtuman järjestelyihin ja ohjelmaan tuovat hitsauksen SM-kilpailut.

Tiistaista torstaihin 20.–22. maaliskuuta tässä Suomen suurimmaksi mainitussa konepajassa useat koneet ja koneet nähdään livenä. Tapahtumissa on yhteensä 268 näytteilleasettajaa, joiden päämiehet edustavat yli 700 kansainvälistä tuotemerkkiä.

Puheenaiheita messuilla ovat konepajojen robotisointi, teollisuuden digitalisoituminen, tuotannon kilpailukyky, uudet menetelmät sekä 3D-tulostaminen.

Alan järjestöjen ja yritysten toteuttamat seminaarit ja tietoiskut tarjoavat uusinta tietoa. Esimerkiksi ohjelmassa on Teollisuus 4.0. käytännössä-seminaari, missä avataan Teollisuus. 4.0:n historiaa ja käydään läpi case-esimerkkejä suomalaisista yrityksistä. Myös 3D-tulostuksen seminaari järjestetään. Tietoiskuja järjestetään mm. tuotannon kilpailukyvyn ja tuottavuuden kehittämisen teemoin.

Kasvava toimiala

Metalliteollisuuden kaupan positiivinen vire näkyy toimialan vahvana kasvuna, yritysten kiinnostuksena investoida uuteen huipputeknologiaan, satsata markkinointiin sekä rekrytoida tulevaisuuden osaajia”, kertoo myyntiryhmäpäällikkö Mikael Wänskä Tampereen Messut Oy:stä.  

”Konepaja ja NWE yhdessä tarjoavat mahdollisuuden metalliteollisuuden ja hitsausalan osaajille sekä kone- ja laiteinvestoinneista päättäville henkilöille kokoontua yhteen sekä lisätä alan kiinnostavuutta.”  

Nordic Welding Expon yhteydessä ammatillista perustutkintoaan suorittavat nuoret kisaavat hitsauksen SM-kilpailut. Uutta kipinää kisaan ja messuille tuo, että kisapaikka on aiemmista vuosista poiketen heti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen pääsisäänkäynnin läheisyydessä, jossa messuvieraat pääsevät seuraamaan kisojen etenemistä koko messujen ajan. Kilpailun toteuttaa SHY ry.

 Messuilla esitellään ja palkitaan myös Plootu Fennica -ohutlevytuotekilpailun parhaimmisto. Ohutlevystä tehdyllä tuotteella tai osalla on voinut osallistua kolmeen tasavertaiseen sarjaan: teollisuus, muotoilu ja oppilaitokset. Kilpailun järjestäjä on Teknologiateollisuus ry.

Toinen Konepaja, NWE seitsemännen kerran

Tampereen Messut Oy järjestää Konepajan yhteistyössä metalliteollisuuden kone- ja laitetoimijoiden kanssa nyt toista kertaa. NWE-messut järjestetään Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys ry:n toimeksiannosta 7. kerran. Keväällä 2016 tapahtumassa vieraili yli 8300 kävijää, näytteilleasettajia oli 260.

Lue seuraavaksi