Uutiset

Konepajateollisuus

Kompakti uutuus Salvagninin taivutusautomaattien mallistoon

Tehokas automaatio ja älykkäät prosessit ovat tämän päivän tuotannon ydintä, ja näihin ratkaisuihin liittää tuotekehityksensä myös konevalmistaja Salvagnini. Stuttgartin Blechexpossa marraskuussa valmistaja esitteli uutena lanseerauksenaan kompaktin, helposti verkotettavan taivutusautomaattimallin P2L-2120 sekä uusia ominaisuuksia laser- ja särmäyspuristintarjontaansa.

P2L-2120-taivutusautomaatti.

Salvagninin tuoteohjelmaan kuuluu erisovellutuksia, jotka on helppo haluttaessa yhdistää sovelluskohtaisiksi laajemmiksi kokonaisuuksiksi Teollisuus 4.0:n periaatteiden mukaan.  

Blechexpossa Salvagninin lanseerasi käyttöön termin sosiaalinen teollisuus, mikä tarkoittaa kokonaisvaltaista teollista ekosysteemiä, joka liittää toisiinsa niin koneet, käyttäjät, ohjelmistot kuin ympäristönkin. IT-tekniikka tekee koneista älykkäitä ja helppokäyttöisiä, älyverkkojen ja digitaalisen kommunikaation kehittyminen taasen tiedonvaihdosta nopeaa ja yksinkertaista.

L5 fiber -kuitulaser esiteltiin Blechexpossa uusin ominaisuuksin.

P2L-2120-taivutusautomaatti

Salvagnini tunnetaan markkinoilla mm. taivutusautomaateistaan. Yrityksen tausta niiden valmistamisessa ulottuu 40 vuoden taakse, ensimmäinen Salvagninin ns. P4-taivutusautomaatti lanseerattiin vuonna 1977. Sen jälkeen maailmalle on asennettu yli 3000 taivutusautomaattiyksikköä.

Taivutusautomaatteja Salvagninilla on nykyisin eri tyyppisinä sovellutuksina 14 erilaista mallia. Yhtenä niiden piirteenä valmistaja painottaa joustavaa Teollisuus 4.0-valmiutta.

Keskeinen taivutusautomaattien mallisarja Salvagninilla on P2Lean, ja siihen Salvagnini esitteli Blechexpossa täydennyksenä uuden kompaktimallin, nimeltään P2L-2120. Mallissa max. taivutuspituus on 2180 mm ja -korkeus 203 mm ja työstä tekee joustavaa moninainen automatiikka. Uutuus on varustettu mm. automaattisella ABA-työkalunvaihtojärjestelmällä sekä liparitaivutusten joustavuutta lisäävällä CLA-järjestelmällä.

Muiden Salvagninin taivutusautomaattien tapaan koneessa on myös adaptiivinen MAC2.0-teknologia, mikä tunnistaa levymateriaalin vaihteluja ja kompensoi taivutuskulmat oikeaksi tarvittaessa koneen teränliikkeitä säätämällä.

Myös särmäyspuristin Salvagnini B3.ATA oli mukana messuilla Stuttgartissa.

Uusia laser- ja särmäyspuristinominaisuuksia

Kuitulaser L5 fiber kuuluu Salvagninin keskeiseen lasertarjontaan.

Koneen ominaisuuksia ovat esimerkiksi 5G:n kiihtyvyys sekä taloudellisuus, koneen leikkauspää on varustettu optisella Dry Cooling -jäähdytysjärjestelmällä.

Blechexpossa koneeseen esiteltiin muutamia uusia ominaisuuksia, sellaisia ovat esimerkiksi uudet PowerCut- ja DynamicCut-leikkausoptiot, jotka valmistajan mukaan lisäävät niin leikkausprosessin tuottavuutta kuin luotettavuuttakin.

Uusi tuttavuus on myös adaptiivinen APC2-prosessinvalvonta, joka lyhentää alkureikien tekoaikaa ja prosessin monitoroinnin myötä tarkkuutta. Jos leikkaustyö ei suju oikealla tavalla, kone lopettaa leikkauksen, muuntaa parametrit ja jatkaa siitä, mihin jäätiin. Koneen yhteydessä esiteltiin myös uusi Multitouch-käyttöliittymä.

Myös Salvagninin B3.ATA oli Stuttgartissa messuesittelyssä. Koneen yhteyteen esiteltiin iCON-käyttöliittymä sekä ylä- ja alaterän automaattipaikoitukseen tarkoitettu, taivutusautomaateista sovellettu ATA-teknologia. Niin ikään taivutusautomaateista on tuttu MAC2.0, mikä mahdollistaa materiaalien ja vahvuuksien vaihdokset kerralla mittatarkasti ilman erillissäätöjä. Koneessa oli mukana myös optinen laserkulmamittausjärjestelmä AMS. Kulmanvakautta optimoivat SCrowning sekä TFC-järjestelmät. (KH)  www.fredko.com

Lue seuraavaksi