Uutiset

Konepajateollisuus

Komas vahvistaa asemaansa merkittävänä alihankintakumppanina

Komas Oy ja Fortaco Oy tiedottivat 6.7.2016 liiketoimintakaupasta, jolla Fortaco Oy:n Härmän ja Sastamalan koneistusliiketoiminnat siirtyvät Komas Oy:lle. Kaupan toteutus- eli closing-päiväksi on vahvistunut 1.4.2017. Kaupalla Komas vahvistaa asemaansa koneistuspalvelujen alihankinnan kärkitoimijana. Kaupan myötä Fortacosta tulee Komasin vähemmistöosakas. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Fortaco Oy:n Härmän ja Sastamalan koneistusliiketoiminnat liittyvät osaksi Komasia. Kuva Härmän toimipisteestä.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että liiketoimintakauppa toteutui ja Sastamalan ja Härmän koneistusyksiköt liittyvät osaksi Komasia. Viimeisen puolen vuoden aikana useiden asiakkaidemme liiketoiminta on ollut kasvussa. Hyvin toimiva ja luotettava alihankintaketju on ensiarvoisen tärkeä osa tätä kasvua. Komas haluaa olla vahvasti tukemassa asiakkaidemme liiketoimintaa ja tuoda heille turvattua toimituskykyä, joustavuutta sekä kilpailukykyä”, Komasin toimitusjohtaja Marko Penttinen kertoo.

Komasin resepti menestyvälle alihankkijalle on selkeä: nopeampaa reagointi- ja toimitusaikaa, sataprosenttista laatua, joustavaa kapasiteettia sekä ketteryyttä asiakastarpeisiin sopeutumisessa ja uusien tuotteiden ylösajossa.

”Sastamalan ja Härmän mukaantulo vahvistaa jo ennestään kattavaa palvelutarjontaamme tuoden lisäosaamista vaativien akselimaisten sekä prismaattisten kappaleiden valmistamiseen”, Penttinen sanoo.

Kaupan myötä Komasin liikevaihto kasvaa noin 45 miljoonaan euroon. Henkilöstömäärä kasvaa 110 osaajalla ja on kaupan jälkeen yhteensä noin 330 henkilöä. Henkilöstö siirtyy Komasille vanhoina työntekijöinä.

Komas Oy on Jyväskylän seudulla ja Kurikassa sekä liiketoimintakauppojen jälkeen Härmässä ja Sastamalassa toimiva konepajateollisuuden sopimusvalmistaja, joka keskittyy erikoisosaamista vaativien komponenttien kustannustehokkaaseen valmistukseen ja joustavaan palveluun. Komasilla on neljä liiketoimintoa: koneistus, hydrauliikka, levypalvelu ja takomo. Komas työllistää 330 työntekijää ja liikevaihto on noin 45 MEUR (Proforma). Kasvuyrityksellä on perinteikäs historia konepajateollisuudessa ja rautaista ammattitaitoa vuodesta 1925 alkaen.

Lue seuraavaksi