Uutiset

Konepajateollisuus

Kohdistettua teräsärmän jäähdytystä

Boehlerit laajentaa sorvaustuotevalikoimaansa. Uutuutena ovat sorvauspitimet, jotka mahdollistavat integroidun jäähdytysaineen syötön. Uudet pitimet ovat saatavilla vipu- (ISO-P) ja ruuvikiinnityksellä (ISO-S). 

Integroitu jäähdytysaineen syöttö työkalunpitimen kautta suoraan kääntöterään nopeuttaa teräsärmän viilenemistä. Työstettävän kappaleen kuumeneminen vähenee, minkä ansiosta toleranssien noudattaminen helpottuu ja pala kuluu vähemmän. Kääntöterä-

palojen käyttöikä pitenee ja tuottavuus paranee. Monissa tapauksissa myös leikkuu- ja syöttönopeudet kasvavat ja pinnan laatu paranee. Lisäksi sorvinpitimen integroitu jäähdytysaineen syöttö parantaa lastunhallintaa ja tehostaa lastuamista. Tarkka jäähdytysaineen virta auttaa parantamaan sorvaustöiden tehoa ja luotettavuutta.

Jäähdytysaineen syöttöön yhdistettäviä Boehlerit- sorvauspitimiä on saatavilla vipu- (P) ja ruuvikiinnityksellä (S). P-pitimet sopivat kaikille ISO-sertifioiduille kääntöteräpaloille. Tuotteessa ei ole irtoavia osia, ja varaosia tarvitaan vain muutama, mikä tekee tuotteen käsittelystä huomattavasti helpompaa. Kääntöterien kiinnitys on turvallista ja nopeaa, ja myös niiden irrottaminen on helppoa tehostetun vapautusmekanismin ansiosta. Kun ei ole rikkoutuvia osia, lastuaminen käy sujuvasti.

Myös S-pitimissä teräpalan kiinnittäminen on tarkkaa ja helppoa – tässä tapauksessa kiilamaisen asetusruuvin avulla. Lastuaminen on esteetöntä. Varaosiakin vaaditaan enintään vain kolme kappaletta. Jäähdytysaine syötetään joko takaa varren päästä tai terän pohjasta. www.maantera.fi

Lue seuraavaksi