Uutiset

9.12.2019

Keywayn liiketoiminnot Machinerylle

Tamperelaisen metallin sahatalon Keywayn liiketoiminnot ovat siirtyneet vuoden vaihteessa Machinerylle. Keywayn omistaja Katri Manninen jatkaa Machinerylla sahauksen alueen tuotepäällikkönä.

Yhdessä eteenpäin. Katri Mannisen ja Kari Pirttilän mukaan liiketoimintakauppa näkyy asiakkaan suuntaan vahvistuvana kokonaispalveluna.

Keyway Oy:n toimenkuvaan sahojen maahantuonti, myynti, markkinointi sekä huolto ovat kuuluneet 30 vuoden perintein. Vuodenvaihteen kaupan myötä liiketoiminnot siirtyivät Machinerylle, Katri Manninen puolestaan jatkaa sahojen parissa Machineryn tuotepäällikkönä. Perustajalta Yrjö Manniselta yrityksen omistus siirtyi sukupolvenvaihdoksen jälkeen yhdeksän vuotta sitten Katri Manniselle.

Vuodenvaihteen kaupan myötä liiketoiminnot siirtyivät Machinerylle, Katri Manninen puolestaan jatkaa sahojen parissa Machineryn tuotepäällikkönä.

Laajennus tuotetarjontaan

Liiketoimintakauppaa on Tampereella viritelty viime keväästä lähtien.

”Tämä prosessi käynnistyi toimialajohtaja Kari Pirttilän puhelinsoitosta. Itse en ollut tämän kaltaista siirtoa miettinyt lainkaan, mutta niin mielenkiintoinen asia oli, että kyllä se rupesi heti kiinnostamaan.

Vähän aikaa kun sitä yhdessä isäni kanssa mietittiin, todettiin että laitetaan rattaat pyörimään ja syksyn aikana oltiin saatu asiat Machineryn kanssa katsottua läpi siihen pisteeseen että päästiin käytännön toimiin,” Katri Manninen kertoo.

Kari Pirttilän mukaan kauppa liittyy Machineryn toimintojen kehittämiseen.

”Olemme etsineet uusia tuotesektoreita toimintojemme laajentamiseen, ja sahasektori on meille juuri sellainen uusi alue. Yksi tapa kehittää tehokkaalla tavalla uutta sektoria on uusien kokonaisuuksien ostaminen. Keywayn liiketoiminnoissa näimme runsaasti potentiaalia, ja olemme hyvin iloisia, että tämän kaltaiseen ratkaisuun päädyttiin. Välttämättömyys se ei ollut kummallekaan osapuolelle, päinvastoin, mutta erittäin toimivana sitä pidämme jatkon kannalta. Kauppa vahvistaa palettiamme”, Pirttilä sanoo.

Erikoistunutta palvelua

Liiketoimintakauppa kattaa Keywayn kaikki aiemmat edustukset, eli vanne- ja pyörösahat. Sahamerkeistä keskeinen edustus on Meba.

Niin ikään syöttölaitteet, terät, öljyt, voitelijat kuuluvat kokonaisuuteen, samoin Keywayn aiempi oma tuotanto, X-Way-tuotteet materiaalinsiirtoon. Näitä ovat rullarahat, mittavasteet ja materiaalimakasiinit.

Keywayn aiemmat tuotteet ja palvelut kuuluvat Machinerylla nyt Katri Mannisen vastuualueeseen Kyseessä on samalla uudenkaltainen järjestely, jossa tietty tuotepäällikkö erikoistuu yhteen tiettyyn tuotesektoriin.

”Periaatteemme on aiemmin ollut, että myyjät palvelevat koko talon tuotesektorilla. Erikoistuminen tiettyyn sektoriin on uusi kokeilu, joka mahdollisesti laajenee talon sisällä jatkossa laajemmallekin. Näin myyjiemme tuotetietous syvenee ja asiakaspalvelu kehittyy edelleen”, sanoo Kari Pirttilä.

Aiempaa vahvempi kokonaisuus

Asiakkaiden suuntaan tehty liiketoimintakauppa näkyy Kari Pirttilän mukaan tehostuvana palveluna.

”Liiketoimintakaupan myötä tulevat tuotteet parantavat tarjontaamme ja Katrin ammattitaito yhdistettynä meidän vahvaan myynti-, varaosa ja huoltotiimiimme tekee meistä vahvan toimijan tällä alueella”, sanoo Kari Pirttilä.

Katri Manninen on samoilla linjoilla.

”Odotan innolla tulevaa. Olen varma, että tämän kaupan myötä pystyn palvelemaan asiakkaitamme vielä entistäkin paremmin Machineryn laajan, iloisen ja ammattitaitoisen tiimin kanssa”, Katri Manninen sanoo.

Lue seuraavaksi