Uutiset

Konepajateollisuus

Kestävä valmistus Alihankinnan teemana

Alihankinta 2019 -messut ja AlihankintaHEAT järjestetään 24.–26.9.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Teemana on Kestävä valmistus, ja lisäksi ajankohtaisia aiheita ovat talousnäkymät, kansainvälistyminen ja tulevaisuuden teollisuus sekä digitalisaatio, uudet innovaatiot ja tuottavuus.

Kestävällä valmistuksella tarkoitetaan esimerkiksi lähituotantoa, jossa suositaan alueellisia toimijoita eli lähiverkostoja, vältetään tavaroiden turhaa kuljettamista, pyritään kehittämään energiatehokkuutta tuotannossa sekä huomioimaan kiertotalous, ympäristö ja koko tuotantoketjun hiilijalanjälki. Alihankinnan tuhannella näytteilleasettajalla on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa kestävän valmistuksen kehittymiseen, minkä vuoksi rohkaisemme yrityksiä tuottamaan sisältöä teemaan liittyen, sanoo Alihankinta-messuista vastaava projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut Oy:stä. 

Mantsinen Group Ltd Oy on Alihankinta 2019 -messujen kumppaniyritys. Hydraulisia nostureita valmistava Mantsinen toimii Liperin Ylämyllyllä, Pohjois-Karjalassa. Yritys valmistaa tuotteitaan erityisesti satamien sekä metsä- ja terästeollisuuden tarpeisiin. Toisena päätoimialanaan se myy logistiikkapalveluja, etenkin puutavaran käsittelypalvelua sellu- ja paperitehtaille.

Osana Alihankinta-tapahtumaa järjestetään neljännen kerran AlihankintaHEAT. Kokonaisuudessa startupit ja yrityskumppanit esittelevät ratkaisuja tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin.