Uutiset

Konepajateollisuus

Katkaisutyöt akkukäyttöisesti ja vähäpölyisesti

Festool on esitellyt uuden akkukäyttöisen käsin ohjattavan katkaisujärjestelmän.
Uusi katkaisujärjestelmä DSC-AGC 18 FH on varustettu 18 V:n Bluetooth -akulla ja se mahdollistaa vähäpölyiset katkaisut työmailla.

Sisäänrakennetun imukopan ansiosta yli 95 prosenttia työstöpölystä imetään suoraan järjestelmäimuriin, mikä mahdollistaa mm. mineraalisten materiaalien sahaamisen sisätiloissa. Parikytketty järjestelmäimuri käynnistetään ja sammutetaan automaattisesti vakiovarusteisen Bluetooth -akun avulla. Käyttökytkimellä kierroslukua voi säätää portaattomasti. DSC-AGC 18 FH on yhteensopiva Festoolin 18 V:n järjestelmän akkujen ja akkulatureiden kanssa.  

DSC-AGC 18 FH:ssä on harjaton ja siten huoltovapaa EC-TEC-moottori, mikä on sijoitettu täysin suljettuun moottorikoteloon, joka estää pölyn pääsyn moottorilohkoon. Älykäs ohjauselektroniikka on tiiviissä kotelossa, jotta sen sisään ei pääse pölyä. Moottori mahdollistaa pehmeän käynnistyksen ja se on varustettu elektronisella ylikuormitussuojalla. Turvallisuuden ja pitkäikäisyyden varmistavat valmistajan mukaan lisäksi mm. uudelleenkäynnistymissuoja, digitaalinen lämpötilan valvonta ja moottorijarru. Kierroslukua voi säätää portaattomasti 4.500-8.500 r/min välillä. Moottori ja vaihteisto on erotettu toisistaan, jotta käyttäjän käsiin välittyy mahdollisimman vähän tärinää. Uusi katkaisujärjestelmä tulee ammattiliikkeisiin syyskuun alussa.

Lue seuraavaksi