Uutiset

Konepajateollisuus

Kääntöteriä hankalien aineiden sorvaukseen

Dormer Pramet on esitellyt kääntöteriä ja uuden terälaadun helpottamaan erityisesti hankalien aineiden sorvausta.

 

Pramet tuotemerkin alle on kehitetty lastunmurtajia teräksien, valurautojen, tulenkestävien ja ruostumattomien teräksien viimeistelyyn ja keskiraskaaseen sorvaukseen.

Positiiviset NF1 ja NF2 lastunmurtajat soveltuvat erityisesti ruostumattomien teräksien sorvaukseen. Uusilla tasapainoisesti muotoilluilla terillä saavutetaan erinomainen lastujen hallinta ja pienet lastuamisvoimat parantavat merkittävästi terien kestävyyttä ja tuottavuutta.

Uusia lastunmurtajia

NF1 on yleispätevä lastunmurtaja viimeistelystä keskiraskaaseen koneistukseen. Terä on ulkokehältään hiottu ja sen ansiosta sorvatusta pinnasta tulee erittäin hyvälaatuinen. Monipuolinen NF2 lastunmurtaja soveltuu pienen tasapainottavan suojaviisteen ansiosta laajalle käyttöalueelle esiviimeistelystä kevyeen rouhintaan.

Prametin uusilla FF2, FM2 ja RM3 lastunmurtajilla saavutetaan teräksien ja valurautojen sorvauksessa pienillä syötöillä ja lastuamissyvyyksillä erinomainen lastujen hallinta ja korkealuokkainen pinnanlaatu.

FF2 lastunmurtajassa on positiivinen rintakulma ja se on paras valinta niukkahiilisten teräksien viimeistelyyn jopa 0,15 mm lastuamissyvyydellä. Positiivinen FM2 lastunmurtaja suojaviisteellä soveltuu viimeistelystä keskiraskaaseen sorvaukseen lastuamissyvyydestä 0,2 mm alkaen ja suojaviisteen ansiosta se soveltuu sekä jatkuvaan, että keskeytyvään työstöön. RM3 on erittäin kestävä lastunmurtaja teräksien raskaaseen rouhintaan ja toimii erinomaisesti myös epäsuotuisissa työstöolosuhteissa.

Prametin tuoreet positiiviset lastunmurtajat SF2 ja SF3 toimivat erittäin luotettavasti tulenkestävien ja vaikeasti työstettävien aineiden sorvauksessa. SF2 on paras valinta hienosorvaukseen pienimmillä mahdollisilla syötöillä, kun taas SF3:n positiivisesti kallistettu lastuava särmä soveltuu viimeistelyihin.

SF2 ja SF3 ovat erityisen tehokkaita pienien ja hauraiden kappaleiden sorvauksessa. Molemmissa malleissa on terävä lastuava särmä minimaalisella säteellä. Lastuamiseen tarvittavat voimat ovat pienet, joka puolestaan vähentää työstökarkenemista ja varmistaa työstetyn pinnan korkealuokkaisen lopputuloksen.

Terälaatu ruostumattomille teräksille

Uusien lastunmurtajien lisäksi on ruostumattomien teräksien sorvaukseen kehitetty uusi terälaatu.

Uusi T7325 laatu on paras valinta ruostumattomien teräksien tehokkaaseen sorvaukseen. Se on kehitetty täydentämään valikoimassa olevaa T7335 laatua, joka on paras valinta epäsuotuisiin työstöolosuhteisiin.

Uudessa laadussa T7325 on pintaa kohti tihenevä perusaine ja erityinen MT-CVD pinnoite. Tämä yhdistelmä tekee lastuavasta särmästä erittäin lujan ja se vastustaa myös irtosärmän ja halkeamien muodostumista. Terä on toiminnallisesti erittäin luotettava, suorituskykyinen ja pitkäikäinen. Uusi laatu toimii hyvin myös keskeytyvässä työstössä.

Lue seuraavaksi