Uutiset

Konepajateollisuus

Hiomakangasnauhat prosessien eri vaiheisiin

3M on tuonut markkinoille uuden valikoiman erityisesti metallin käsittelyä varten tarkoitettuja hiomakangasnauhoja. Uusien hiomakangasnauhojen etuja ovat nopeus ja vähäinen lämmöntuotto ja pitkä käyttöikä.

Hiontaa robottikäyttöisessä sovelluksessa.

Uusi valikoima kattaa useimmat metalliteollisuuden hiomasovellukset ja oikean nauhan valinta on helpompaa. 3M:n laskelmat osoittavat, että uusien hiomakangasnauhojen avulla voidaan nostaa tuottavuutta jopa 50 prosenttia.

“Metallia työstettäessä jokainen työ on ainutlaatuinen ja tulee omine vaatimuksineen. Uusi hiomakangasnauhojen valikoimamme kattaa lähes jokaisen metallintyöstöprosessin vaiheen. Nauhoja voi käyttää aineenpoistoon, hiontaan, purseenpoistoon, viimeistelyyn, kiillotukseen tai pinnan valmisteluun useimmille materiaaleille”, kertoo Suomen 3M Oy:n hiomatuoteasiantuntija Jari Hämäläinen.

Hitsaussauman hiontaa hiomakangasnauhalla ja käsikäyttöisellä nauhahiomakoneella.

Uudet hiomakangasnauhat tuottavat hiottaessa vähemmän lämpöä kuin perinteiset hiomanauhat. Tämä vähentää metallin värimuutosten ja jännityshalkeamien riskiä sekä antaa metallille siistin viimeistelyjäljen. 3M:n mukaan uudet nauhat kykenevät hiomaan jopa 50 prosenttia enemmän metallia samassa ajassa kuin perinteiset hiomanauhat.

Uusissa hiomakangasnauhoissa hyödynnetään 3M tarkkuusmuotoiltua keraamista hiomamineraalia, joka perustuu pyramidinmuotoiseen hiomajyväteknologiaan. Hiomajyvät on suunniteltu säilyttämään muotonsa hiottaessa, ja murtumaan hallitusti paineen alla, jolloin niissä on aina uutta terävää hiomapintaa. Näin ollen hiomajyvä leikkaa metallin pintaa sen sijaan, että kovertaisivat tai ”kyntäisivät” sitä perinteisten hiomamineraalien tapaan; tämä parantaa hiomatehoa ja hiontajäljen laatua.

Mallistoon kuuluvat eri materiaalien märkä- ja kuivahiontaan tarkoitettu 3M Cubitron II 784F-, alhaisen hiontapaineen viimeistely- ja kiillotussovelluksiin eri materiaaleille tarkoitettu 3M Cubitron II 723D sekä märkä- ja kuivahionnan yleishiomanauha 3M 384F.

Lue seuraavaksi