Uutiset

Konepajateollisuus

Finn-Powerin muutto valmistui – tehdas täydessä toiminnassa

Näyttävä aula, tehokkaat toimistotilat, selkeät ja korkeat tuotantotilat, siinä piirteitä Finn-Powerin uudelta tehtaalta Seinäjoelta. Finn-Power on muuttanut Seinäjoen uuteen tuotantolaitokseen kesästä lähtien. Tuotanto siirtyi ensiksi, marraskuuhun tultaessa muutti myös toimistoväki. Tehdas on täydessä toiminnassa.

Ulkoa päin uusi tehdas on näyttävä kokonaisuus.

Finn-Powerin siirtyminen uuteen tuotantolaitokseen on ollut kolmen vuoden projekti.

Alkusysäys muutolle oli yrityksen mukaan se, että Kauhavan tilat eivät enää riittävän hyvin palvelleet yrityksen tarpeita. ”Kauhavan tilojen huolto- ja ylläpitokulut kasvoivat ikääntymisen myötä ja olisimme joutuneet tekemään merkittäviä investointeja tilojen muokkaamiseksi. Lisäksi nykytoimintoihimme tilat olivat osin epäkäytännölliset niin tuotannon kuin toimistotilojenkin osalta.”, kertoo myyntijohtaja Aki Ojanen.

Tehtaan sijoittuminen nimenomaan Seinäjoelle oli oma prosessinsa.

Kookas muotoiltu tunnusvalo ja kierreportaat tuovat oman ilmeensä aulatilaan.

”Seinäjoelta löytyi sopiva tontti ja rakennuttamisjärjestely kaupungin osalta, ja lisäksi uuden tehtaan logistinen sijainti miellytti. Seinäjoki on aluekeskus, josta yhteydet ovat hyvät kaikkialle. Tästä seikasta odotamme jatkossa etua mm. rekrytoinneissa”, toteaa Ojanen.

Avaraa nykyaikaista tilaa

Kun Prima Industrien konsernihallinto hyväksyi suunnitelman, päästiin viime vuoden kesällä rakennustöihin.

Nopealla vauhdilla Rovekseen kohosi Suomen konepajateollisuudessa kokoluokassaan varsin ainutlaatuinen uusi tehdas Seinäjoen Yrityskiinteistöt Oy:n rakennuttamana ja Lujatalo Oy:n rakentamana.

Kooltaan se on noin 20 000 neliömetriä ja se tarjoaa nyt uudet puitteet yrityksen ja noin 340 finnpowerilaisen toiminnalle Seinäjoella.

Tehtaalle tultaessa saavutaan kookkaaseen aulatilaan, johon yhdistyy osaltaan sekä neuvottelutiloja että ruokala. Kolmeen kerrokseen sijoittuviin toimistotiloihin siirrytään joko hissillä tai tilaan ilmettä tuovan kierreportaikon kautta. Myös tuotannon tiloihin on yhteys aulasta.

Uudet tilat on toteutettu täsmänä yrityksen tarpeiden mukaan. Toimistotilat muodostavat tehokkaan kokonaisuuden, jossa siirtymät työpisteiden välillä ovat kompaktit. Tuotantotilojen osalta isoja asioita ovat esimerkiksi selkeys ja korkeus.

”Aiemmissa tiloissa mataluus oli osittain ongelma. Kookkaat, korkeaa tilaa vaativat varastojärjestelmät ovat tänä päivänä meille keskeisiä tuotteita, ja niiden kokoaminen oli Kauhavan tiloissa mahdollista vain tietyissä tuotantotilan osissa. Täällä tilaa varastojen ja muiden tuotteiden valmistukseen riittää. Nostoissa avustavat hallinosturit, ja lastauksia auttaa se, että tiloihin voi ajaa rekalla koneiden lastausta varten”, sanoo Ojanen.

Korkeaa, valoisaa tuotantotilaa. Hallinosturit helpottavat siirtoja.

Kohti juhlavuotta

Tuotanto- ja toimistotilojen lisäksi Roveksen tehtaalle sijoittuu kookas koneiden ja järjestelmien näyttelytila, mikä parhaillaan on sisällöltään rakentumassa.  Jatkossa tähän esittelytilaan sijoittuvat esimerkit niin yrityksen automaatiojärjestelmistä kuin useista yksittäiskoneistakin.

Nykytilojen tapaan rakennus on ilmastoitu ja valoisa kokonaisuus.

Uudet tilat tarjoavat hyvät puitteet Finn-Powerin toiminnoille pitkälle tulevaisuuteen, kertovat Piia Pajuvirta ja Aki Ojanen.

Finn-Power viettää ensi vuonna toimintansa 50-vuotisjuhlavuotta, ja pääjuhla on tehtaalla keväällä. Markkinointipäällikkö Piia Pajuvirran mukaan valmistelut juhlavuoden osalta ovat jo vauhdissa ja ajankohtaa ajatellen uusi tehdas valmistui oivaan aikaan. Järjesteltävää uudella tehtaalla vielä riittää, mutta tuotanto ja yrityksen muut toiminnot käyvät Seinäjoella nyt täysin voimin.

Lue seuraavaksi