Uutiset

Konepajateollisuus

Fanuc Nordicin Vantaan konttori avattiin

Toiminnot Suomessa vahvistuvat 

Japanilainen ohjaus- ja robottivalmistaja Fanuc vahvistaa Suomen toimintojaan. Kesällä Fanuc ilmoitti Pohjoismaisen organisaationsa laajentumisesta Suomeen. Toimipiste on avattu Vantaalle, sen virallisia avajaisia vietettiin joulukuulla.

Uusi toimitila on kooltaan 170 neliömetrin suuruinen. Avajaisissa joulukuulla oli väkeä tuvan täydeltä.

Fanuc Nordicin organisaation ulottaminen Suomeen heijastelee niin markkinoiden uudelleenjärjestelyjä kuin muitakin kehityspiirteitä. 
Fanucin tuotteet olivat Suomessa aiemmin Fastemsin edustus. Nyt Fastems keskittyy omaan tuotantoonsa ja mm. Fanuc hakee iskua jatkoon Suomessa omalla myyntiorganisaatiolla. Toisaalta robottimarkkinat kasvavat.
 ”Markkinoiden kehitys ja robottisovellutuksen kysynnän vahva kasvu ovat saaneet meidät sovittamaan strategiamme Suomen osalta uusiksi. Samalla kun vahvistamme omaa läsnäoloamme Suomen markkinoilla, tiivistämme yhteistyötä suomalaisen partneriverkostomme kanssa”, tiivistää Fanuc Nordicin pääjohtaja Bob Struijk.

Juhlavieraita ja talon väkeä. Kuvassa vasemmalta Pete Louhisola, Toni Vaarankorpi, Veli-Matti Herrala, Marcus Grönholm ja Bob Struijk. 

Avajaiset Vantaalla. Uuden toimitilan avasivat virallisesti Fanuc Nordicin pääjohtaja Bob Struijk sekä rallin kaksikertainen maailmanmestari Marcus Grönholm. 

Oma myyntiorganisaatio

Syksystä lähtien Fanuc Nordicin robottimyynnistä Suomessa vastaa yrityksen palvelukseen myyntipäällikön tehtäviin syksyllä siirtynyt Pete Louhisola. Jatkossa myös Fanucin huolto-organisaatiota Suomessa vahvistetaan nyt edelleen lisähenkilöstön myötä.
Toisaalta partneriverkoston kapasiteetti laajentuu. Syksyllä tehdyn sopimuksen mukaan Fanuc laajensi hiljattain yhteistyötään mm. MTC Flextekin kanssa. MTC Flextekin tarjontaan kuuluvat nyt laajasti Fanucin RoboMachine-tuotteet, eli Roboshot-tuotteiden lisäksi myös RoboDrill- ja RoboCut-solut.
Yksi osa Fanuc Nordicin Suomen operaatioita on myös oman toimipisteen avaaminen täkäläisiin maisemiin. Näin Vantaalla on toiminut syksystä lähtien Fanuc Nordicin konttori. Virallisia avajaisia vietettiin joulukuulla. 
Toimipiste toimii mm. Fanuc-robottien showroomina, ja niitä oli avajaisissa esittelyssäkin useampia. Tilaisuudessa esiintynyt Bob Struijk esitteli Fanucin toimintaa ja kuulumisia. Omaa säihkettään tähän tapahtumaan toi nauhaleikkaus, jonka tekivät yhdessä Struijk ja suomalainen rallilegenda Marcus Grönholm. Seremonian jälkeen jouluateria maistui läsnäolijoille ajankohtaan sopivasti.

Ohjauksia, robotteja ja robottisoluja

Fanucin tuoteohjelmaan kuuluvat ohjaukset, robotit sekä Robomachine-solut.
Fanuc-tuotteita on toimitettu tähän mennessä maailmalle 18 500 000 yksikköä, niistä asennettuja robotteja on 400 000 yksikköä. Tuotteet tehdään Japanissa Fuji-vuoren lähistöllä, missä sijaitsevat Fanucin pääkonttori ja tuotantolaitos. Fanuc työllistää maailmanlaajuisesti yli 6500 henkilöä, toimipisteitä on maailmalla pitkälle kolmattasataa.
Fanuc Nordic vastaa Fanucin toiminnoista Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Tanskassa sekä Baltian maissa. Pohjoismainen organisaatio työllistää 40 henkilöä, heistä suomalaisia on neljä.
Fanuc Nordicin Suomen konttori sijaitsee Vantaalla Helsinki-Vantaan lentokentän lähellä ja on kooltaan noin 170 neliömetriä.  Virallisissa avajaisissa oli paikalla kumppaneita ja asiakkaita tuvan täydeltä.