Uutiset

Konepajateollisuus

Digitaalisia ratkaisuja koneiden käytön tehostamiseen

Sandvik Coromantin digitaaliset CoroPlus MachiningInsights -ratkaisut työstökoneiden käyttöasteen valvontaan parantavat tuotannon tehokkuutta ja kannattavuutta. Kyseessä ei ole pelkkä tuotannon valvontaratkaisu, vaan sillä voidaan kerätä dataa, joka auttaa tunnistamaan ongelmia ja kehittämään ratkaisuja. CoroPlus MachiningInsights auttaa vähentämän tuotannon hukkaa ja siirtymään vaivattomasti kohti digitaalista tuotantoa.

Koneistaja syöttää tiedot koneen vierellä olevan näytön kautta, ja käytössä on myös seurantaa ja optimointia tukevat tiketit ja tehtävät.

Sandvik Coromantin tavoitteena on tunnistaa tuotannon parannuskohteita, ja tämä digitaalinen ratkaisu kehitettiin minimoimaan tuottavuutta heikentävät tuotantokatkokset. Tuotannon keskeytymisestä ja etenkin sen syistä voi olla vaikea saada tietoa, mutta digitaalisten ratkaisujen tarjoamat mahdollisuudet auttavat selättämään tämän ongelman. CoroPlus MachiningInsightsin myötä manuaalinen seuranta, datan keruu ja ajankäytön tarkastelu jää historiaan. Data kerätään suoraan verkkoon liitetyltä työstökoneelta ja operaattorilta, mikä mahdollistaa käyttöasteen analysoinnin ja havainnollistamisen työstökone- ja jopa työkalutasolla ja tuotannon merkittävän tehostamisen.

Digitaaliset verkkoon liitetyt ratkaisut sekä operaattorin käytössä oleva mahdollisuus syöttää omia havaintojaan järjestelmään takaa tehokkaamman yhteistyön ja datan hyödyntämisen, kun työstökoneelta saatu data voidaan yhdistää operaattorin syöttämiin tietoihin.

Järjestelmän käyttöliittymä on selainpohjainen, eli ratkaisun käyttöönotto ei vaadi monimutkaisia IT-projekteja, vaan tuotantoyksikkö pääsee nauttimaan digitaalisen valmistuksen eduista nopeasti ja vaivattomasti.

Sandvik Coromantin tuotannon visualisoinnin mahdollistava digitaalinen CoroPlus MachiningInsights – ratkaisu tulee tarjolle Suomessa Q2 2019. coroplus.sandvikcoromant.

Lue myös: Lujuutta ja kulutuskestoa ruostumattoman teräksen sorvaukseen

Lue seuraavaksi