Uutiset

Konepajateollisuus

Cybelec Machineryn kumppaniksi levykoneiden modernisoinneissa

Machinery vahvistaa panostuksiaan levykoneiden modernisointeihin ja on nyt ohjausvalmistaja Cybelecin kumppani Suomessa. Cybelec SA on vuonna 1970 perustettu sveitsiläinen levykoneiden ohjauksien valmistaja ja markkinajohtaja. Kumppanuus varmistaa hyvän tietotaidon ja nopeat toimitukset Cybeleciltä, kerrotaan Machinerylta.

Waltteri Louhekallio ja Jari Harju taitavat levykoneiden modernisoinnit Machineryllä. Miehet osallistuivat hiljattain Cybelec-koulutukseen Sveitsissä.
 

Suomessa on useita satoja särmäyspuristimia, jotka ovat mekaanisesti hyvässä kunnossa, mutta ohjaus ja elektroniikka edustavat vanhaa tekniikkaa. Ohjauksen käyttöikä on maksimillaan 10 – 15 vuotta.Modernisointi on helppo ja edullinen tapa päivittää levykone nykypäivän vaatimuksia vastaavaksi, parhaimmillaan se kestää vain muutaman päivän ja työ tehdään koneen käyttöpaikallaViime vuosina ohjaukset ovat kehittyneet merkittävästi ja ovat nykyään hyvin käyttäjäystävällisiä.

Jari Harju opiskelemassa CybTouch 12- ohjausta.

Ohjauksen vaihdolla koneen käytettävyys ja toimintavarmuus voidaan nostaa uuden koneen tasolle.

Modernisointi voidaan tehdä koneen käyttöpaikalla ja parhaimmillaan ohjauksen vaihto vie vain muutaman päivän. Ohjauksen päivitys uudempaan on edullista ja se lisää koneen jälleenmyyntiarvoa, Machinerylta todetaan.

.

Käyttöä helpottavia ominaisuuksia

Nykyaikaisissa ohjauksissa on paljon käyttöä ja huoltoa helpottavia ominaisuuksia. Setup Wizard toiminnolla (käytössä CybTouch ohjauksissa) voidaan säätää koneen toiminta joustavaksi.

Ohjelma ajaa tiettyjä testikiertoja ja säätää siten ohjainlaitteen yhteistyötä koneen mekaniikan ja hydrauliikan suhteen. Tällä ominaisuudella voidaan myös hakea vikaa esimerkiksi takavasteen toiminnasta ja lisäksi saadaan koneen liikkeet nopeammiksi ja jouheammiksi helpommin kuin vanhemmissa ohjauksissa.

Toinen huoltoa ja asennusta helpottava toiminto on tietokoneen liittäminen koneeseen. Tällä ominaisuudella pystytään mm. nauhoittamaan ja tätä kautta analysoimaan koneen toimintaa.

Osa ohjaukset on täysin yhteensopivia, Cybelecin ModEva Pac ohjaus sopii suoraan koneisiin, joissa on DNC 15-, DNC 880/S-  tai DNC 80 -ohjaus. Muissa ohjauksissa pitää tehdä tapauskohtainen kartoitus, mikä ohjausversio olisi paras ja millaisia muutoksia koneeseen tarvitsee tehdä.

Särmäyspuristimien modernisointeihin sopivimpia ovat CybTouch 12” ja ModEva Pac -ohjaukset.  Kuvassa ModEva 19T. 

Panostusta asentajien koulutukseen

Levyleikkurien modernisointeihin sopivin vaihtoehto on CybTouch 6, joka tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet sekä selkeän kosketusnäytöllä toimivan käyttöliittymän. Särmäyspuristimien modernisointeihin sopivimpia ovat CybTouch 12” ja ModEva Pac -ohjaukset, riippuen tarvittavista ominaisuuksista ja akselimäärästä.

Kumppanuuden myötä Machinery vahvistaa asentajiensa Cybelec-osaamista. Machineryn asentajat Jari Harju ja Waltteri Louhekallio osallistuivat hiljattain Cybelecin koulutukseen Sveitsissä. Koulutus oli laaja kokonaisuus, joka sisälsi koko Cybelecin tuotevalikoiman osalta tutustumista ohjausten parametreihin sekä käyttöön. Koulutuksessa käytiin läpi kaikki modernisoinnin vaiheet ja ratkaisuja mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

Lue seuraavaksi