Uutiset

Konepajateollisuus

Chiller Oy konserni Kojan omistukseen

Koja-Yhtiöt Oy konserni on ostanut Chiller Oy konsernin. Kaupan myötä kaksi vahvaa suomalaista ilmastointialan yritystä yhdistävät voimansa  ja Chiller Oy konserni jatkaa yrityskaupan jälkeen Koja-Yhtiöt Oy konsernin itsenäisenä tytäryhtiönä. 

Allekirjoitustilaisuus. Vas. Leena Aalto (Toimitusjohtaja, Koja-Yhtiöt Oy), Börje Mattsson, Heikki Lahdenperä ja Pekka Salmi.

Henkilöstöjen työsuhteet säilyvät ennallaan. Pekka Salmi jatkaa Chiller Oy:n toimitusjohtajana.

Elämäntyönsä Chillerissä tehneet omistajat Börje Mattsson ja Heikki Lahdenperä ovat etsineet oikeaa yhteistyökumppania pitkäjänteiseen kehitystyöhön ja kansainväliseen kasvuun.

”Kansainvälinen Koja on Chillerille paras mahdollinen uusi omistaja, koska perheyritysten arvot sekä vahvat tuote- ja palveluvalikoimat täydentävät toisiaan. Kasvua haetaan samoilta markkina-alueilta”, toteaa Salmi.

Yli 80-vuotiaan Kojan omistava Aallon suku on sitoutunut perheyrittäjyyteen seuraavat 100 vuotta. Parina viime vuotena on mm. investoitu 30 miljoonaa euroa tuotantoon ja T&K-keskukseen Suomessa.

”Chiller tuo konserniin uuden vahvan tukijalan. Uskomme jäähdytyksen ja ilmanvaihto-osaamisen yhdistämisellä kansainväliseen kasvuun”, sanoo Koja Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jorma Aalto.

Chiller Oy konserni 31.12.2018 -liikevaihto 22 m€ -henkilöstö 84 (Suomi, Ruotsi, Norja)-liiketoiminta: modulaariset jäähdytys-, lämmitys- ja energiaratkaisut

Koja-Yhtiöt Oy konserni 31.12.2018 -liikevaihto 73 m€ -henkilöstö 321 (Suomi, Ruotsi, Yhdysvallat, Venäjä)-liiketoiminta: ilmankäsittelyratkaisut rakennuksille ja laivoille, prosessipuhaltimet teollisuudelle, kiinteistöjen talotekniikkaratkaisut

Lue seuraavaksi