Uutiset

Konepajateollisuus

Avajaiset ja konenäyttely – MTC Flextekille uudet toimitilat Pirkkalaan

MTC Flextek on siirtynyt uusiin toimitiloihin Pirkkalan Linnakallion alueelle. Uusien tilojen show roomissa oli avajaisten yhteydessä esittelyssä reilu kattaus talon ajankohtaistarjontaa sekä yhteistyökumppanien tuotteita.

Uudet Pirkkalan toimitilat tuovat lisää tilaa MTC Flextekin toiminnoille. Konenäyttelymahdollisuudet paranivat aiemmasta, toteaa toimitusjohtaja Tomi Tiitola.

MTC Flextek muutti Pirkkalan toimintonsa juuri valmistuneisiin tiloihin alkuvuodesta.

Uusi toimipaikka tuo tilaa yrityksen toiminnoille, ja yksi iso etu aikaisempaan on kookas show room, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet talon tuotetarjonnan esittelyyn.

Okuman Genos M460V on 5-akselinen tukeva koneistuskeskus 400 mm:n pöydällä oli esittelyssä avajaisissa.

Uudisrakennuksen lisäetuna on sen näkyvä ja helposti lähestyttävä sijainti. Tampereen läntinen ohitustie kulkee vieressä.

”Uudet tilat hyvällä sijainnilla parantavat koneiden ja laitteiden esittelymahdollisuuksiamme. Voimme esitellä modernia tekniikkaa, ratkaisuja ja palveluja täällä lähellä asiakkaitamme”, tiivisti avajaisissa toimitusjohtaja Tomi Tiitola.

Kooltaan uudet tilat ovat 600 neliömetrin kokoiset. Tarkoitukseen rakennettu ja uuden Linnakallion teollisuusalueen kehitystaholta vuokrattu rakennus kattaa niin kahteen kerrokseen sijoittuvaa hallinto-, myyntitilaa kuin mainitun showroominkin. Kokonaisuuteen liittyy myös reilun kokoinen piha-alue.

Okuma LB3000 EXII -monitoimisorvi vastakaralla ja B-akselilla esiteltiin 60 työkalun makasiinilla varustettuna.

Työstökonetarjontaa

Uuden rakennuksen avajaisia vietettiin Pirkkalassa maaliskuun 19. ja 20. päivinä.

Kahden päivän avajaisiin liittyi kookas teknologianäyttely. Mukana oli niin työstökoneita ja robottiratkaisuja, oheislaitteita kuin palvelujakin. Monet esittelyssä olleet koneet nähtiin toiminnassa livenä.

Koneiden osalta näyttelyssä oli runsaasti Okuman teknologiaa, kuten Genos M460V 5ax, 5-akselinen Japanissa tehty koneistuskeskus 400 mm:n pöydällä.

Uudet toimitilat sijaitsevat Pirkkalan Linnakalliossa Tampereen läntisen ohitustien lähellä.

”Kyseessä on monipuolinen portaalikone, eli Y-liike tulee pelkästään pöydästä ja X pylväästä. Se tekee koneesta kompaktin kokoisen ja tukevan”, totesi MTC Flextekin Hannu Heikkinen tilaisuudessa. Koneella tehtiin muottikappaletta.

Niin ikään mukana oli LB3000 EXII -monitoimisorvi vastakaralla. Kone oli varustettu Ircon 1,6 m lyhytmakasiinilla, missä max. tankohalkaisija on 100 mm. Koneella tehtiin mm. silovalssausta Ecorollin valssaimilla.

Okuman tarjontaa oli myös monitoimisorvi Multus B200II.  Okumalla on kaksi Multus-konesarjaa, B ja U-sarjat. B-sarjan koneet on varustettu vinojohteisella X-akselilla, U-sarjan koneet pystyjohtein Multus B200II on Multus B-sarjan pienin kone, sorvauspituus koneessa on 750 mm. Esillä näyttelyssä oli kaksikarainen 60 työkalun makasiinilla varustettu koneversio.

Fanucin Robodrill esittelyssä. Koneella esiteltiin myös Renishawns softaratkaisuja.

Esittelyssä olleella koneella demottiin Sandvik Coromantin tuoreita teknologioita.

”Demossa olivat hampaiden teko yleisölle ehkä harvinaisemmalla Power Skiving-menetelmällä sekä niin ikään dynaaminen jyrsintä ja sorvaus. Demot herättivät runsaasti mielenkiintoa, moni ei ole nähnyt vastaavaa livenä”, totesi tilaisuudessa Tuomas Saari Sandvik Coromantilta.

Okuman Smart Production -tuotteista tapahtumassa esiteltiin uuden sukupolven OPS Suite-ratkaisua. Sen kautta useiden koneiden statustieto, työstö- ja hälytyshistoria on saatavissa yhdelle näytölle.

Ida XS -robottisolu on MTC Flextekin omaa tuotantoa.

Runsaalla tarjonnalla

Okuman ratkaisujen lisäksi tarjolla oli kattaus muuta tarjontaa.

Fanucin koneista olivat esillä esimerkit Robodrill- ja Roboshot-koneista, MTC Flextekin oma robottisoluratkaisu sekä lisäksi yksi yhteistyörobotti eli cobot-malli. Robodrillissa esiteltiin Renishawn softaratkaisuja. Renishawlta sekä myös Zollerilta oli mukana myös mittalaitetarjontaa.

Niin ikään yksi Kasto-saha oli mukana. MTC Flextek on toiminut Kaston huoltoyhteistyökumppanina Suomessa useita vuosia, ja viime syksynä yritys aloitti myös Kaston saha- ja varastojärjestelmien myynnin. Näin myös KASTOWin A.3.3-pyörösahamalli kuului näyttelyn tarjontaan.

Oheislaitteiden osalta näyttelyssä esiteltiin esimerkiksi Ecorollin ja Breuningin tarjontaa. Cajo Technologies esitteli merkintäteknologiaa omalla standillaan.

 

MTC Flextekin maaliskuinen tapahtuma keräsi paikan päälle runsaasti väkeä. Ainakin 200 kävijää tutustui Pirkkalan tiloihin ja näyttelyyn kahden päivän aikana. MTC Flextekin toinen toimipiste ja myös näyttelytila sijaitsee Nurmijärvellä. Siellä painopiste on robottitarjonnassa.

Lue LISÄÄ: Raudan ja softan yhteispeli tuo tuloksia

Lue seuraavaksi