Uutiset

Konepajateollisuus

Automatisoitu lävistyssolu virtakiskojen valmistukseen

Laitila Components & Coating investoi virtakiskotuotantoonsa valmistusta automatisoimalla. Laitilassa yli kaksinkertaistetaan virtakiskojen lävistyskapasiteetti Suomen ensimmäisellä, automatisoidulla EHRT HoleCut 40-10 lävistyssolulla, joka otettiin tuotantokäyttöön viime vuoden lopulla.

Ehrt Holecut 40-10 -lävistyssolu. Solu on varustettu lattojen syöttöpöydällä.

Laitila Components&Coating valmistaa vaativia pintakäsiteltyjä osakokonaisuuksia sekä toimii pintakäsittelyn sopimusalihankkijana. Pintakäsittelyn lisäksi yritys tarjoaa järjestelmätoimituksia ja tuotteiden sopimusvalmistusta.

Pintakäsiteltäviä ohutlevytöitä

Kiskomekaniikan saralla Laitila valmistaa kiskosoluissa kuparista ja alumiinista kiskokomponentteja. Aikaisemmin Laitila Coatings tunnettiin parhaiten vuosikymmenten aikana hankitusta osaamisesta pintakäsittelyyn ja pulverimaalaukseen.

Pintakäsittelyn erityisosaamista on elektrolyyttinen pintakäsittely, jonka nykyaikainen linja- ja laitefasiliteetti mahdollistaa myös alihankkijana olemisen monille merkittäville kansainvälisille ja kotimaisille asiakkaille.

Yritys on erikoistunut myös pintakäsiteltävien ohutlevytöiden toteuttamiseen sekä hallitsee järjestelmätoimitukset monenlaisille mekaniikan kokonaisuuksille. Alumiinikokoonpanossa yhdistyvät oikeat työkalut, ammattitaitoiset hitsaajat ja viimeistelty työnjälki.

Omia tuotteita ovat kupariputkesta pääsääntöisesti tehdyt vesikiertoiset kuivaustelineet.

Laitila Components&Coating valmistaa vaativia pintakäsiteltyjä osakokonaisuuksia. Myös mekaniikan järjestelmätoimitukset kuuluvat toimenkuvaan.

Ehrt Holecut 40-10 lävistyssolu

Tänä päivän uuden sukupolven automaattiset Lean- tuotantosolut mahdollistavat sekä kannattavan piensarjatuotannon että kustannustehokkaan sarjatuotannon, koska ohjelmointi on nopeaa ja helppoa. Myös kehittyneimmät automaatioratkaisut ovat minimoineet tarvittavat asetusajat sekä lisäävät tuottavuutta.

Näihin vaatimuksiin osaltaan vastaa myös EHRT:in Holecut 40-10 lävistyssolu automaattisella panostuslaitteella, jonka Laitila Components&Coating hankki virtakiskojen valmistamiseen. Saksalainen Ehrt kuuluu johtaviin lattamateriaalin lävistys- ja taivutuskoneiden valmistajiin. Suomen sekä Baltian edustajana ja paikallisena asiakaspalvelijana Fredko Group on toiminut yli kaksikymmentä vuotta.

Lävistysasemassa on kymmenen työkalupaikkaa ja hydraulinen voimantuotto on servo-ohjattua iskun pituuden sekä nopeuden osalta.

Lävistyssoluun integroidaan automaattinen lattojen syöttöpöytä sekä leikatun kappaleen poistolaite, joka mahdollistaa solun autonomisen eräajon miehittämättömästi. Lävistyssolu voidaan ohjelmoida PowerCut -ohjelmistolla toimistolla, josta ohjelmat siirretään verkon yli koneelle. Lävistyssolun ohjauksessa on etäyhteysliitäntä nopeaa tehtaan huoltodiagnostiikkaa varten. Paikallisen huoltotuen hoitaa Fredkon asiakaspalvelutiimi.

 

Lue seuraavaksi