Uutiset

Konepajateollisuus

Automaatioratkaisut messuesittelyssä

Digitalisaatio, automaatio, lisäävä valmistus ja tuoreet ratkaisut esimerkiksi mallin ja muotinvalmistukseen ovat DMG Morin sisältöalueita Stuttgartin AMB:ssä.

Kolmannen sukupolven DMU 50 esitellään Stuttgartissa kappaleenkäsittelyllä automatisoituna.

DMG Mori esittäytyy isoilla kansainvälisillä messuilla usein näyttävästi, eikä tämän vuoden AMB-tapahtuma tee poikkeusta. Käytössä on nyt ​​noin 2 200 m² näyttelytilaa Stuttgartin messukeskuksen hallissa 10.

Robo2Go on CLX- ja CTX-sarjan sorvauskeskuksille kehitetty mobiili robottiautomaatioratkaisu. Uuden sukupolven myötä mm. ohjelmointi on entisestään helpottunut.

Kokonaisuudet keskiössä

Messuilla DMG Mori esittelee mm. uusia digitalisaation alueen ratkaisujaan tuotannon suunnittelusta valmistukseen, seurantaan ja palveluihin saakka.

Tuotantokoneita tapahtumassa on osastolla esillä kaikkiaan 32 kappaletta, ja niistä 13 esitellään automatisoituina ratkaisuina. Automaattisia tuotantokokonaisuuksia ovat mm. CMX 800, kolmannen sukupolven DMU 50 sekä NHX 5000, kaikki automaattisella kappaleen tai paletinkäsittelyllä varustettuna.

Uutta automaation alueen DMG Mori-tuotekehitystä edustaa messuilla myös Robo2Go. Kyseessähän on DMG Morin CLX- ja CTX-sarjan sorvauskeskuksille kehitetty mobiili, myös pienemmille yrityksille sujuvan siirtymän joustavaan automaatioon tarjoava robottiautomaatioratkaisu, nyt toiseen sukupolveensa edenneenä.

Ohjelmointipuoli on mm. entisestään helpottunut, ohjelmointi käy valmiiden ohjelmamoduulien avulla jopa täysin ilman edeltävää robottiohjelmointitietoa. Uusi tartuntageometria parantaa kuormitettavuutta.

3D-metallitulostin Lasertec 30 SML uudistui hiljattain. Kone on mukana AMB:ssä.

Uusi Lasertec 30 SML

Lisäävän valmistuksen alueella DMG Morin nykytarjontaan kuuluu keskeisenä mm. hiljattain uudistuneena esitelty jauhepetimenetelmää hyödyntävä Lasertec 30 SML. 

Kone on varustettu nyt mm. joustavalla jauhemoduulijärjestelmällä, joka mahdollistaa materiaalin vaihdon alle kahdessa tunnissa. Suljettu jauhepiiri lisää työn turvallisuutta ja prosessin itsenäisyyttä, koneen ergonominen muotoilu yksinkertaistaa työkappaleiden käsittelyä. 

CAM-ohjelmointi ja käyttö tapahtuvat valmistajan Celos SLM-ohjelmiston avulla. Ohjauspaneeli on uusi, kaikki tärkeät painikkeet ja käyttöelementit ovat helposti käyttäjän ulottuvilla.

Myös mm. mallin ja muotinvalmistuksen alueelle DMG Morin osastolla on Stuttgartissa mukana uutuuksia. Yksi on LASERTEC 75 Shape. (KH) fi.dmgmori.com

Lue seuraavaksi