Uutiset

Konepajateollisuus

Älyratkaisuja digitaalisen integraatioon

Trumpf esittelee joukon uusia älykkäitä tehdasratkaisuja Blechexpossa. Uudet digitaalisesti integroidut sovellukset voivat parantaa tuotannon organisointia ja vähentää kustannuksia.

 ”Valmistamme erittäin tuottavia koneita. Silti vain 20 prosenttia työn teon kustannuksista aiheutuu itse järjestelmän varsinaisesta koneistusvaiheesta. Yhdistettyjä tuotteita ja palveluitamme käyttämällä asiakkaat voivat lisätä tuotantoprosessien tehokkuutta ohutlevyvalmistuksen eri osa-alueilla”, kertoo Heinz-Jürgen Prokop, Trumpfin toimitusjohtaja. 

Näissä tuotantoketjun loppupään ja loppupään vaiheissa käsitellään 80 prosenttia työstä. Blechexpossa Trumpf näyttää kuinka ratkaisut, kuten tehdassuunnittelupalvelut, voivat merkittävästi vähentää työn suorittamiseen kuluvaa aikaa ja resursseja.

Koneiden kytkentä

Trumpf-ratkaisut pohjautuvat ​​antureihin, ohjelmistoihin ja palveluihin. Yksi teemoista Blechexpossa on, miten lisätä integraation mahdollistavia sovelluksia olemassa oleviin koneisiin. 

”Nykymaailmassa digitaaliset ratkaisut ovat ennakkoedellytys tuotantoprosessien automatisoinnille. Niitä voidaan käyttää valmistusprosessien optimointiin, laadun parantamiseen, seisokkien välttämiseen ja työn tasaisempaan jakautumiseen kaikissa koneissa ja työasemissa ”, Prokop sanoo. 

Blechexpossa Trumpf esittelee täysin integroidun tuotantojärjestelmän ja esittelee uuden ohjelmistoratkaisun, joka osoittaa, kuinka digitalisointi voi helpottaa ihmisten työelämää. Tulevaisuudessa se tukee työntekijöitä eri työasemilla, esimerkiksi koneenkäyttäjiä tai kokoonpanolinjojen työntekijöitä. Käsiteltävästä tehtävästä riippuen tablet-laitteen digitaalinen avustaja tarjoaa erityistietoja ihmisten päivittäisten tehtävien tukemiseksi aina koneen oikean asennuksen ohjeista ja osien valintaan liittyvistä neuvoista tarvittavien työkalujen ja laitteiden yksityiskohtiin. Tämä auttaa sekä ammattitaidottomia että kokeneita työntekijöitä työskentelemään itsenäisesti ja tehokkaasti ja ottamaan tarvittaessa aloitteen. 

Tämä digitaalinen ratkaisu vähentää työkalujen ja muiden esineiden etsimiseen kuluvaa aikaa ja parantaa tuotannon laatua.

Edelleen kehittyvä tuki ja palvelu

Koneita esillä on laaja kattaus, mm. automaattiset TruLaser fiber 3030 ja TruLaser Weld 5000 -tuotantosolut esitellään, TruBend 7000-sarja.  Trumpf esittelee Blechexpossa myös mm. uuden ennakoivien huoltopalveluiden konseptinsa.(KH) (Halli 1/1404) Kuva: Trumpf

Lue seuraavaksi