Uutiset

Konepajateollisuus

Alikon työkalu- ja oheislaitetarjonta laajenee

Aliko laajentaa työkalu- ja oheislaitemallistoaan. Esimerkki talon uudesta tarjonnasta on saksalaisen laite- ja ohjelmistovalmistajan Keban automaattinen, koneeseen asennettava laserkulmamittauslaite särmättyjen kappaleiden helppoon ja tarkkaan kulmamittaukseen.

Uutuus mahdollistaa helpot ja tarkat mittaukset. Kiinnitys tapahtuu magneetilla särmäyspuristimen ylätyökaluun. Mittausta demoaa Alikon Ilpo Parikka.

Kulmamittaus on särmäystöiden yhteydessä usein toistuva toimenpide.

Taivutuksen jälkeisellä taivutuskulman mittauksella verrataan toteutunutta kulmaa asetuksien arvoihin ja tehdään tarvittavat tarkistukset.

Perinteisimmin kulmamittaus tehdään tulkilla tai esimerkiksi digitaalisin kulmamittalaittein.

Nykyisin kulmamittauksen apuna ovat usein myös koneeseen asennetut kookkaat lasermittausjärjestelmät, jotka käytössä ollessaan asettavat rajoituksia särmäysprosessiin.

KeMes on uusi käsikäyttöinen laserkulmamitta.

Tarkkaa ja nopeaa mittausta

Kookkaiden mittausjärjestelmien vaihtoehdoksi on saksalaisvalmistaja Keba kehittänyt kulmamittauksen avuksi laitteen, joka yhdistää kosketuksettoman lasermittauksen perinteiset edut kevyiden käsimittalaitteiden helppoon käytettävyyteen.

KeMes on käsikäyttöinen, särmäyspuristimen ylätyökaluun helposti magneetilla liitettävä pieni ja kevyt automaattinen laserkulmamitta, joka voidaan helposti siirtää kappaleelta ja koneelta toiselle töiden ja mittauskohteen mukaan.

Laite mahdollistaa myös helpot ja nopeat mittaukset kappaleen useasta kohdasta.

Koska laite perustuu kosketuksettomaan lasermittaukseen, kulman ja mittalaitteen asettelua ei tarvita ja sen myötä säästyy aikaa mittaustöissä. Samalla yksinkertaisesti nappia painamalla toimiva laite on helppo käsiteltävä myös vähemmän kokemusta omaavalla kulmamittaajalle.

Mittauskulman laite näyttää selkeällä näytöllä välittömästi mittauksen jälkeen. Laitteeseen on saatavissa myös tulevaisuudessa optiona Bluetooth-liittymä datansiirtoon tietokoneelle ja edelleen datan analysointiin. Patentoidun laitteen mittaustarkkuus on +/- 0,2°.

Kookkaita särmäyspuristimia maailmalle. Alikon aluetta ovat yli kolmemetriset ja 320 tonniset kotimaiset särmäyspuristimet. Työkalunkiinnitys on kompakti ja helppokäyttöinen, osoittaa toimitusjohtaja Stanislav Demin.

Vahvassa vauhdissa

Iskunkestävässä siirtolaatikossa toimitettava lasermittalaite täydentää kookkaisiin särmäyspuristimiin ja niiden laitetarjontaan keskittyvän Alikon lisälaitetarjontaa.

Aliko suunnittelee, räätälöi ja toimittaa kotimaisia vakiosärmäyspuristinratkaisuja alkaen kolmesta metristä ja 320 tonnista taivutusleveydeltään aina kahdeksaan metriin, erikoisratkaisut jopa 14 metriin saakka. Työkaluja, kiinnitysratkaisuja ja laserturvajärjestelmiä särmäyspuristimiin toimitetaan asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan. Lisäksi talon toimenkuvaa ovat huollot, modernisoinnit sekä varaosapalvelu. Erityisesti särmäyspuristimien modernisointiratkaisuissa hyödynnetään Alikon pitkäaikaista kokemusta konevalmistajana, sillä samoja ratkaisuja asennetaan niin uusiin valmistettaviin koneisiin kuin vanhoihin Alikon, ja muun merkkisiin koneisiin. Edustuspaletissa on konemerkeistä mm. levykonevalmistaja Messer.

Kauppa on käynyt viime aikoina hyvin, toteaa Alikon toimitusjohtaja Stanislav Demin.

”Viimeisen vuoden mittaan olemme toimittaneet useampiakin kookkaita särmäyspuristinratkaisuja niin kotimaahan kuin vientiinkin mm. Venäjälle. Myös modernisointeja olemme tehneet runsaasti”, Demin toteaa.

Konetalo Aliko vietti viime vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Yrityksen toimipiste sijaitsee Tampereen Hankkiossa.

Lue seuraavaksi