Uutiset

Konepajateollisuus

Alihankinta 2019 Tampere – messukuvia ja tunnelmia osa 2

Alihankinta 2019 pidettiin Tampereella 24.-26.9. Teollisuuden alihankinnan ammattimessuille kokoontui 17 731 messuvierasta. Seuraavassa vielä muutamia kuvia messuilta eli katsauksen osa 2. Ensimmäinen osa julkaistiin 2.10. Alihankinta 2020 järjestetään Tampereella 22.-24.9.2020.

Tasowheel viettää parhaillaan 40-vuotisjuhlavuottaan. Tasowheel Group on 1979 perustettu tarkkuusmekaniikkaan ja voimansiirtoon erikoistunut teknologiakonserni, tytäryrityksiä ovat Tasowheel Gears, Tasowheel Systems ja Tasowheel Tikka. Kookas osasto oli A-hallissa.

Markforgedin Metal X 3D-metallitulostimella voi tulostaa kuumuutta kestäviä osia ruostumattomasta teräksestä ja työkaluteräksestä, komposiittimateriaaleista sekä monista muista materiaaleista. Suoemn edustaja on Vossi, kone oli mukana messuosastolla.
Moniopuolista palvelua. Steelcomp on kasvanut jo satakunta henkilöä työllistäväksi konserniksi, jonka muodostavat Kauhavalla toimiva Steelcomp Oy ja Vaasassa toimiva Steelcomp Vaasa Oy. Kasvuyrityksen kuulumisia kertoi messuilla Vaasan Esa Nostaja.

 
Fanucin osastolla D-hallissa liikettä messukävijän päivään tarjosivat liikkuvat robottiratkaisut. Esillä oli mm. kuvassa lähinnä oleva uusi kokoonpano- ja käsittelyrobotti Scara. Myös CR-sarjan cobotti ja Robodrill-sarjan koneistuskeskus oli tarkastelussa.

Cenicin teemana Alihankinta-messuilla oli mm. uusi GibbsCam-päivitys 13, minkä uusia  ominaisuuksia ovat mm. lineaari- ja rotaatioavennus, automaattien jäysteenpoisto, elliptinen sorvaus ja Geoesic-jyrsintärajat. GibbsCam-ohjelmointidemot kiinnostivat yleisöä messuilla kovasti.

Uutta kehitystyötä teollisuuden käyttöaikaseurantaan. Lapualaisen Tehotecin HitScan on koneiden ja laitteiden seurantapalvelu, joka on kehitetty helpottamaan reaaliaikaista käyttöasteen seurantaa ja mahdollistamaan käyttöasteen noston. Osastolla Juha Lemponen.

Messuilla oli mukana1100 näytteilleasettajatahoa joko omilla osastoillaan tai esimerkiksi alueellisilla yhteisosastoilla, jotka ovat messujen yleistä näkymää. Ulkomaisia näytteilleasettajia oli mukana jälleen useita. Kuvassa tanskalaisten osastoa.

Zenex Computingin tuotteita ovat tekniset ohjelmistot mm. tekniseen laskentaan, työstökoneidne ohjaukseen, geometrian muokkaukseen ja tilastolliseen analysointiin. Messuilla esiteltiin mm. Mastercam-ratkaisuja.

Kohti uutta teknologiaa ralliautoilussakin. Turku AMK:n opiskelijoiden eRallycross-projektissa on kehitetty parin viime vuoden ajan täyssähköistä ralliautoa uusikaupunkilaisvalmisteisen MB A-sarjan auton pohjalle. Projektia ja autoa esiteltiin messuilla.

Oy Suomen EDM Ab:n toimialaa ovat työkaluvalmistajien vakiokomponentit ja erikoisosaamisena räätälöidyt työkaluosat täsmätoimituksina. Yritys tarjoaa alihankintakoneistuspalveluja kuten 3D lasertyöstöä ja lankasahausta. Osasto oli C-hallissa.

Lue myös: Alihankinta 2019 Tampere, messukuvia ja tunnelmia osa 1

Lue seuraavaksi