Uutiset

Konepajateollisuus

Ainetta lisäävän valmistuksen tapahtuma MTC Flextekillä

MTC Flextekin tiloissa pidettiin elokuun lopulla ainetta lisäävän valmistuksen teemoihin keskittynyt tapahtuma. Esillä olivat Renishawn alueen tuotteet, jotka nyt kuuluvat myös MTC Flextekin edustuspalettiin.

Renishawn 3D-asiantuntija Stephen Crownshaw esiintyi MTC Flextekillä järjestetyssä tapahtumassa.

Renishaw tunnetaan Suomessa hyvin mittalaitteistaan. Samalla Renishaw on myös ainetta lisäävän valmistuksen alueella yksi pioneereista, alan laitteistojen valmistuksessa yritys on ollut mukana lähes alan teknologisen kehityksen alusta saakka.

Yritys valmistaa alan laitteistoja ja ohjelmistoja jauhepetiteknologian alueelle eri tyyppisiin tarpeisiin niin tuotekehityksen kuin sarjavalmistuksenkin alueelle, ja mm. lasereita koneissa voi olla yhdessä neljään eri yhdistelmiä. Konesarjojen nimet ovat AY400, RenAm500Q sekä RenAm 500S.

Renishawn päätoimipaikka ja myös AM-tuotteita valmistava tehdas sijaitsevat Englannissa, Pohjoismaiden alueella toimii Renishaw Nordic. Suomessa Renishaw toimii yhden miehen organisaatiolla, myyntipäällikkö on Isto Tuomisto.

Tapahtumaan osallistui kymmeniä ainetta lisäävän valmistuksen teemoista kiinnostuneita. Kuvassa Renishawn toimintaa esittelee Bo Eneholm.

 

 

Monien mahdollisuuksien teknologia

Renishawn mittauksen alueen tuotteet ovat MTC Flextekin edustuksessa kauan.

Hiljattain talon paletti on täydentynyt myös Renishawn AM-alueen tuotteilla. Renishaw myy tuotteita toki edelleen myös itse.

MTC Flextekin uuteen edustukseen liittyen MTC Flextek järjesti Pirkkalan toimitiloissaan elokuun lopulla Renishawn AM-tarjontaan keskittyvän tietoiskutapahtuman, jossa keskeisinä teemoina olivat niin AM-alueen teknologinen kehitys, sen mahdollisuudet kuin valmistajan laite- ja myös huoltptoimintojen esittely. 

Renishaw Nordicin Bo Eneholm kertoi Renishawn ja Renishaw Nordicin toiminnasta, ja mielenkiintoisessa osuudessaan Renishawn 3D-asiantuntija Stephen Crownshaw kertoi alueen teknologiasta ja luotasi käytännönläheisesti sen mahdollisuuksia tuotantoon. AM-teknologia on mainio uusi teknologia esimerkiksi vaativien muotojen toteuttamiseen tai esimerkiksi rakenteiden keventämiseen, mutta haasteitakin toki on. Tuotteiden suunnittelulla on keskeinen merkitys, jotta teknologian hyödyt avautuvat.

Kiinnostuneiden alueella kriittisessä alkuun pääsyssä avustamiseen ja tukemiseen mm. tuotantoon soveltumisen osalta Renishawlla on monenlaisia mahdollisuuksia. Sen lisäksi apuna on mm. alueen tutkimus, totesi Crownshaw.

Neljänä saman sisältöisenä osiona toteutettu kaksipäiväinen AM-alueen tapahtuma keräsi paikalle kymmeniä kiinnostuneita. Demolaitteena paikalla oli Renishawn RENAM500Q-malli.

AM mahdollistaa monenlaiset muodot. Kappaleita esittelyssä MTC Flextekillä.

Lue seuraavaksi