Uutiset

Konepajateollisuus

Aegis-sorvauskeskukset Rensin tarjontaan

Rensi on vahvistanut sorvitarjontaansa lisäämällä tuotepalettiinsa Aegis-sorvauskeskukset.

Aegis FTC-15MY -sorvauskeskus.

Rensi on toimittanut usean vuoden SMTCL:n manuaali- ja vaakajohdesorveja sekä Anyangin vaaka- ja vinojohdesorveja myös C-akselilla ja myös pystysorveja.

Uutuussorvauskeskus tarjonnassa on sekä omaksi tuotantoyksikökseen kuin robotisoituihin 24/7 tuotantosoluihin soveltuva taiwanilainen Aegis sorvauskeskusmalli.

Aegis FTC-MY -sorvauskeskuksen runkokuva.

”Olemme jo kauan tutkineet ja vierailleet eri sorvivalmistajilla sekä manner-Kiinassa että Taiwanissa etsien meille oikeata sorvauskeskusvalmistajaa. Valmistajan, jolla on kokemusta ja kykyä tehdä valikoima erilaisia sorvauskeskuksia oikealla hinnalla, löytäminen ei ole kuitenkaan ollut helppoa”, toteaa Rensin Vesa Sirén.

”Nykyaikaisessa tuotannossa vaaditaan C- ja Y-akselia ja toisinaan kahta karaa yhdessä suhteellisten pitkin sorvauspituuksien kanssa. Aegis on perinteisesti tehnyt juuri tällaisia sorveja.”

Aegis sorvimallit ja valikoima

”Aegisin koneet tarjoavat käyttäjälleen mm. komponenttiensa puolesta laatua ja tarkkuutta”, toteaa Sirén.

Automaation puolella Aegis on tehnyt oman lataus- ja purkausjärjestelmän ja sorvauksessa ”Polygon Turning CNC” -ratkaisu on pyörivän sorvausterärevolverin käyttäminen pyörivän kappaleen sorvauksessa.

Y-akseli ja revolveri.

”Näiden kahden synkronoinnilla saadaan todella nopeasti sorvattua polygonimainen kappale. Tämä on varsin uusi ratkaisu sorvaukseen”, sanoo Sirén.

Perinteisiin sorvaustarpeisiin markkinoilla on Aegis FTC sarja, missä sorvaushalkaisijat ovat 91 mm:stä 560 mm:iin, pituus voi olla 3200 mm. Myöskin kahden karan versioita löytyy.

Sorvit ovat joko liukujohteisia (B=Boxways) tai lineaarijohteilla (L=Linear bearings) varustettuja. Lisävarustevalikoima ja ohjausvalikoima on laaja.

Sorvauskeskukset ovat tyyppiä FTC –MY B tai L, nimitys, missä M tarkoittaa C-akselia ja Y-akselin tunnus on Y, B ja L ovat johdetyypit.

Koneita ohjataan Fanuc-ohjauksella.

Aegis FTC-MY sorvauskeskukset on varustettu 12-paikkaisilla pyörivien työkalujen revolverilla.

”Mainittakoon erikseen, että liukujohteisten sorvien johteiden paksuus ja etäisyys on 30% enemmän kuin normaalisti ja vastaavasti liukulaakerikoneissa käytetään japanilaisia Tsubakin ratkaisuja. Lisävarusteina on etureunan kappaleen poimija ja etureunassa oleva pienin kuljetinhihna joka kuljettaa valmiita kappaleet alas koneen vieraan vasemmalle puolelle. Apukara ja tankosyöttölaitteet ovat vakiovarusteet. Revolvereissa voi valita VDI tai BMT -revolverit”, sanoo Sirén.

Sorvausta.

24/7 toiminta ja AEGIS solut

Rensi toimittaa mittakoneita, Surfcam-ohjelmistoja sekä muovi-, puu-, alumiinikoneita sekä monitoimisorveja teräksen koneistukseen. Rensi tarjoaa myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa.

”Yhteistyöpartnereidensa kanssa Rensi toimittaa Aberlink -mittakoneita roboteilla koneistussoluihin tekemään online mittausta ja aktiivista sorvien kompensaatioiden korjausta vaativien kappaleiden läpi vuorokauden tapahtuvassa sorvauksessa. Aegis- sorvi voidaan toimittaa  tankosyöttölaitteella ja/tai robotilla ja Aberlink mittakoneella 24/7 -sorvausta varten”, toteaa Vesa Sirèn. www.rensi.fi

Lue seuraavaksi