Uutiset

Autot

Yritysmyynnin asiantuntemusta Vaunulassa

Vaunula Oy on merkittävä Ford-jällenmyyjä, jolla on toimipisteet Hyvinkäällä, Tuusulassa ja Hämeenlinnassa sekä vaihtoautoihin erikoistunut liike Espoossa. Kaikissa pisteissä toimii valtuutettu Ford-huolto ja Tuusulassa sekä Hämeenlinnassa saman katon alla on myös Toyotan huoltopiste. Lisäksi Vaunulalla on Helsingin Malmilla erittäin nykyaikainen Fordin ja Toyotan täyden palvelun huoltoliike. Hämeenlinnan Vaunula työllistää kaikkiaan 12 henkilöä ja hyötyajoneuvojen, taksien sekä henkilöajoneuvojen yrityspuolen asiakkaita liikkeessä palvelee pitkän linjan ammattilainen Jari Rikkonen.

Jari Rikkonen on toiminut automyynnin parissa Hämeenlinnan Vaunulassa jo vuodesta 2008 ja tätä ennen hän hankki alan arvokasta tieto-taitoa oman kuljetusyrityksen kautta. Oma yrittäjätausta onkin auttanut Rikkosta huomattavasti, sillä sen kautta hän pystyy nopeasti asettautumaan asiakkaan asemaan ja näin suositella hänelle toiminnallisesti ja taloudellisesti järkevimpiä ratkaisuja. Kokonaispäätöksiä helpottaa huomattavasti myös Fordin erittäin kattava hyötyajoneuvomallisto, josta löytyy sopivia ajoneuvoja jokaiseen kuljetustarpeeseen.

Asiantuntemusta ja ennakkoluulottomuutta

Jari Rikkosen asiakaskuntaan kuuluu esimerkiksi pk-yrittäjiä, henkilöliikenteen ammattilaisia sekä suuryritysten edustajia, joten on selvää, että monipuoliselle ammattitaidolle on tarvetta. ”Maassamme on ammattiautoilijoiden käyttöön tarjolla hyvin kattava valikoima ratkaisuja, joiden avulla saa räätälöityä tarkoin omiin työtehtäviin soveltuvan ajoneuvokokonaisuuden. Esimerkiksi maamme bussirakentajat edustavat alan huipputasoa ja myös huoltokalusteissa valinnanvaraa on huikeasti”, kertoo Rikkonen. ”Tästä syystä automyyjän onkin syytä tuntea asiakkaan työtehtävät sekä autojen käyttötarkoitukset hyvin tarkoin. Yksilöllisellä ja onnistuneella kokonaisratkaisulla saadaankin rakennettua taloudellisesti järkevä ratkaisu, joka palvelee asiakasta vuosien ajan onnistuneesti”, Rikkonen lisää.

Muuttunut työnkuva

Rikkonen kertoo, että perinteinen käsitys pelkästään autoliikkeessä sisään käveleviä asiakkaita palvelevista autokauppiaista on jo mennyttä aikaa erityisesti hyötyajoneuvo- sekä yritysautopuolella. ”Nykyisinä kiireisinä aikoina asiakasta tulee palvella joustavasti, mikä korostaa runsaan puhelin- ja sähköpostimäärän lisäksi jalkautumista asiakkaiden pariin ja henkilökohtaisten tapaamisten merkitystä. Samalla oppii tuntemaan asiakkaan yrityksen ja toimintatavat tarkoin, mikä on aina tärkeää”, korostaa Rikkonen.

Hyötyajoneuvoissa myös ajoneuvon ominaisuudet ovat edelleen usein pelkkää hintaa tärkeämpiä. ”Sopivan ajoneuvon löytyessä sadatkaan kilometrit eivät haittaa ja sopivalla palveluasenteella saadaan toimitukset kumpaakin osapuolta tyydyttäviksi. Ammattiautoilijat sekä hyötyajoneuvojen käyttäjät ovat myös palautteen antamisessa kursailematonta sakkia ja heidän positiivisista sekä negatiivisista viesteistään kannattaa ottaa tarkoin opiksi”, huomauttaa Rikkonen. ”Kaikkien asiakkaiden kanssa täytyy ottaa huomioon kokonaispalvelu ja jälkimarkkinoinnin toimivuus vain korostuu ammattilaisten kanssa. Meillä Vaunulassa tämä puoli onkin viilattu huippukuntoon ja niin huolto-, varaosa-, takuu- kuin sijaisautopalvelumme toimivat moitteitta”, kertoo Rikkonen ansaitun tyytyväisenä.

Fordin mallisto kunnossa

Rikkonen kertoo Fordilla olevan tällä hetkellä erinomaisen kattava mallisto ja myös hinnoittelultaan ajoneuvot ovat hyvin kilpailukykyisiä. Hyvin suosituksi malliksi taksiautoilijoiden parissa on noussut esteetön matalalattia-Connect ja myös neliveto-Transit on löytänyt asiakaskuntansa hyvin. ”Kun vielä Connect Sport ja Fiesta Van täydentävät pakettiautojen pienintä luokkaa ja Ranger toteuttaa pick up-autoa tarvitsevan vaatimukset, on Fordin hyötyajoneuvovalikoimassa todellakin jokaiselle jotain. Myös taksien henkilöautopuolella monikäyttöisyys on tärkeää ja erityisesti Grand C-Max liukuovilla on osoittautunut todella toimivaksi vaihtoehdoksi kestosuosikki Mondeon rinnalla.

Kaiken kaikkiaan Rikkonen näkee autokaupan tilanteen tällä hetkellä suhteellisen positiivisena. ”Romutuskokeilu osoitti uusien ajatusmallien toimivuuden ja toivonkin, että tämän kaltaisia käytäntöjä otettaisiin edelleen rohkeasti käyttöön”, Rikkkonen päättää.

Lue seuraavaksi