Uutiset

Autot

Vuosiraportti maailmanmestarin maisemissa – Ford-hyötyajoneuvot kasvuvauhdilla ensi vuoteen

Ford loi katsauksen tämän vuoden tapahtumiin hyötyajoneuvopuolella ja samalla luotiin jo silmäys tulevan vuoden uutuusmalleihin sekä tärkeimpiin tapahtumiin. Tilaisuus pidettiin arvoisessaan ympäristössä, sillä kaksinkertainen rallin maailmanmestari Marcus Grönholm oli järjestänyt oivat puitteet tapahtumalle omassa yksityismuseossaan Inkoossa.

Marcus Grönholmin yksityismuseossa Inkoossa on esillä kolmen polven ajoneuvoja, sillä rivissä on niin Ulf, Marcus kuin Niclas Grönholmin kilpureita. Kuvan Ford on Marcuksen aktiiviuran viimeisestä rallin MM-osakilpailusta Uudesta-Seelannista vuodelta 2007.

 

Esitysten ohella olikin mahdollista ottaa maistiaiset myös Fordin kattavasta valikoimasta ja herkkupalana toimi 450 hevosvoiman F-150 Raptor, jonka huikeisiin maasto-ominaisuuksiin pääsi tutustumaan Grönholmin yksityisradalla.

Fordilla kulunut vuosi on ollut hyvin menestyksekäs ja myös hyötyajoneuvopuolella on päästy nauttimaan kattavan malliston mahdollistamasta menestyksestä. Fordilla onkin tarjota sopiva ratkaisu niin pikkupakettiautoihin, tonniluokkaan kuin kevyisiin kuorma-autoihin pick up -luokkaa tietenkään unohtamatta. Laadusta ja luottamuksesta omiin tuotteisiin kertoo kattava viiden vuoden Ford-takuu. Fordin asenteesta puolestaan toimii merkkinä kunnianhimoinen prosessi, jonka kautta koko hyötyajoneuvomallisto tullaan uudistamaan seuraavan 18 kuukauden aikana. Tätä kautta onkin helppo uskoa menestyksen jatkuvan myös tulevien vuosien aikana.

Erikoismalleja sekä verkoston kasvua

Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen kertoi Inkoossa merkin tilanteesta Suomessa tällä hetkellä ja merkittävimmistä tapahtumista ensi vuoden aikana. Suuri vahvistus Fordin verkostoon tapahtui äskettäin, kun Autokonserni Laakkonen osti Espoossa Ford-liiketoiminnot ja uuden täyden palvelun FordStore-liikkeen rakentaminen alkoi. ”Yhteistyö Laakkosen kanssa toimii hienosti ja olemme vakuuttuneita, että tuttu henkilökunta ja panostukset Ford-liiketoiminnan kehittämiseen takaavat sekä yksityis- että yritysasiakkaillemme Espoossa jatkossakin erinomaisen asiakaspalvelun”, sanoo Pärssinen.

Fordin hyötyajoneuvojen mallistopuolella odotetuimpia uutuuksia ovat Transit Custom, jonka tuorein versio saapuu markkinoille kevään aikana, sekä sopivasti taksimarkkinoiden uudistuksiin ajoittuva Tourneo Custom. ”Erittäin miellyttävää on ollut havaita myös Rangerin kevytkuorma-auton suosio. Arctic Trucksin toteuttamilla muutoksilla pakettiautosta saadaan N2-luokan kevytkuorma-auto, jonka hinta on erittäin kilpailukykyinen.

Tyylikkyyttä arvostavia autoilijoita kiinnostaa varmasti myös Ranger Black Edition -erikoismalli, joka on nimensä mukaisesti täysin musta niin sisältä kuin ulkopuolelta. Erikoismallia saadaan maahan noin 50 kappaletta, joten kannatta olla nopea”, korostaa Fordin hyötyajoneuvojen markkinointipäällikkö Satu Raudaskoski-Rinne.

Raptor herättää kiinnostusta

Fordin pick-upit ovat uudella mantereella todella suosittuja ja esimerkiksi F-sarjaa myytiin pelkästään syyskuussa yli 80 000 kappaletta. Inkoossa saimme tutustua F-150 Raptor SuperCab-malliin, jonka V6-moottorin 450 hevosta 691 newtonin vääntö tekivät ajonautinnosta erityislaatuisen. Raptor on kokonaispituudeltaan 5590 millimetriä ja lavalle jää pituutta mukavat 1700 milliä.

Rallin kaksinkertainen maailmanmestari ja 30 osakilpailun voittaja Marcus Grönholm tunnistaa hyvän ajoneuvon sen kohdalle sattuessa. Ford F-150 Raptor täytti vaatimukset ja keräsi mestarin aidon kiinnostukse

Tehokkuus ja sulava kymmenportainen automaatti yhdistettynä toimivaan äänieritykseen tekevät ajamisesta miellyttävää myös moottoritiellä, mutta äänitason sekä oman sykkeensä saa nousemaan kun Raptor päästetään irti maasto-olosuhteissa. Yli 30 asteen lähestymiskulma sekä lähes 30 sentin maavara takaavat uskaliaatkin reittivalinnat ja kuljettajan uskallus tulee ennemmin vastaan kuin Raptorin etenemiskyky. Aidon maastoajoneuvon mukaan myös ajotilan voi valita olosuhteiden mukaan ja omat säädöt löytyvät esimerkiksi lumisiin tai kivisiin olosuhteisiin.

Ford Motor Company on ilmoittanut, että ensi vuoden aikana Aasian markkinoille tulisi myös Rangerin Raptor-versio. Euroopan mallistosta ei ole vahvistettua tietoa, mutta etukäteistietona kiinnostuneille voidaan kertoa, että Raptor Super Cab olisi Suomessa N1-pakettiauto ja isompi neliovinen Raptor Super Crew -malli N2-kevyt-kuorma-auto.

Lue seuraavaksi