Uutiset

Autot

Vuoden 2011 uutuusmalli – Rimor Nemho 58 – tilava ja edullinen perusauto

Rimorin Nemho-mallisto on uudistunut, aikaisempien integroitujen mallien; 30F ja 30G rinnalle on tullut puoli-integroidut alkovimallit: 54,55,58,59, joista meillä oli koeajossa Nemho 58.

Vaikka Rimor Nemho 58 on melko kookas auto, 7,25 metriä pitkä ja 2,9 metriä korkea, on se kuitenkin sopusuhtaisen näköinen. Kori on ulkopuolelta yksinkertaisen tyylikäs, muotoilussa on käytetty kaarevia muotoja ja teippaukset ovat suhteellisen neutraalit. Harmahtavat ja hieman ulkonevat helmat ja puskurit antavat auton valkoiselle perusvärille mukavan säväyksen ja suojaavat varsinaista koria pieniltä kolhuilta. Auton takaosassa on taittuvat kattotikkaat valmiina, jos katolla olevaa tilaa pitää hyödyntää. 

Takavetoinen Ford Transit 350 -paripyöräalusta

Alustana näissä uusissa Nemho-malleissa on takavetoinen paripyörillä oleva Ford Transit 350, kun aikaisemmat mallit ovat Fiat Ducaton alustalla. Takavetoinen, 7,25-metrinen, lähes neljän metrin akselivälillä ja 185/75 R16C paripyörillä oleva Nemho on tien päällä todella mukava ja vakaa ajettava. Leirintäalueen aamukostealla nurmikollakin auto liikkui takapainoisuutensa ansiosta hyvin, ilman ongelmia.

Ford Transitin 2,4-litrainen, 140-hevosvoimainen (103 kW) dieselmoottori riitti mainiosti liikuttamaan kokonaispainoltaan 3,5-tonnista matkailuautoa. Toki halukkaille on tarjolla lisähintaa vastaan Transitin nelivetoversio 3,2-litraisella ja 200-hevosvoimaisella moottorilla, jos edellä mainitut tehot eivät jostain syystä riitä. Myös 6+1-portainen manuaalivaihteisto toimii moitteettomasti ja välityssuhteet ovat sopivat Suomen teille.  Viidelle (1+4) rekisteröityä 3,5-tonnista Nemhoa saa ajaa B-kortilla ja suurin sallittu nopeus on 100 km/h. Fordin polttoaineenkulutus oli neljällä hengellä ja heidän varusteillaan kuormattuna 12,2 l/100 km, mikä on mielestäni alkoviautolle ihan siedettävä lukema. Transitin polttoainetankki on kooltaan 80 litraa, joten se riittää reilusti yli 600 km matkaan.

Ford Transitin varusteet ovat melko kattavat: ilmastointi ohjaamossa, radio/cd-soitin, ajotietokone,

vakionopeussäädin, ohjaamon keskuslukitus kaukosäätimellä, sähkökäyttöiset sivuikkunat edessä ja monipuolisilla säädöillä olevat etuistuimet. Oikeastaan ainoa varuste, mitä jäi kaipaamaan Suomen oloihin, olivat sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät taustapeilit.

Turvallisuuden kannalta tärkeät varusteet ovat Transitissa vakiona: ABS-levyjarrut kaikissa pyörissä, ajonvakautusjärjestelmä, luistonesto, kolmipisteturvavyöt sekä kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt edessä.  

 

Asunto-osassa perusvarustus ja -kalustus

Asuinosaan noustessa ensimmäisenä kiinnittyi huomio kahteen oven sisäpuolella olevaan askelmaan, sillä auton alta ei tullutkaan sitä tuttua sähköporrasta. Ratkaisu saattaa olla hyvä varsinkin auton vanhetessa. Toinen kohta mikä tuli vastaan, oli kenkälokero askelmien oikealla puolella, mikä on tuiki tarpeellinen, jotta kengät eivät loju pitkin lattiaa. Nemhon sisäkorkeus on 1995 mm. Vaikka auto on korkea (takaveto), ovat sisätilat avarantuntuiset.

 

Vaikka Rimor Nemho on rekisteröity 1+4 hengelle, löytyy autosta istuma- ja vuodepaikat kuudelle hengelle. Istumapaikkoja on pöydän takana kaksi (turvavyöt) ja päässä toiset kaksi, joista etummainen on varustettu turvavyöllä. Lisäksi ohjaamon istuimet kääntyvät pöytään päin yhdellä käden liikkeellä. Ohjaamon istuimet samoin kuin lattiakin ovat ohjaamon alkuperäisväreissä. Pöytää voi säätää sekä pituus- että sivusuunnassa parin pienen lukitusvivun avulla. Korkeussäätö tapahtuu puolestaan lattiassa olevan painonapin (jalalla) avulla.

 

 Myös vuodetilaa on kuudelle. Kiinteä takavuode takatallin päällä on kooltaan 1300×2200 mm. Tämä vuode on melko korkealla ison takatallin vuoksi, joten vuoteelle noustaan takatallin yläosasta avattavasta luukusta vedettävien alumiinitikkaiden avulla. Takavuoteen yläpuolella kiertävät säilytyskaapit ja vuoteen vasemmassa päädyssä on asianmukaiset lukuvalot.

Ohjaamon yläpuolelta kaasujousien varassa alaslaskettava kaksoisvuode on kooltaan suurin, 1400x2200mm. Myös tälle vuoteelle noustaan vuoteen reunaan lukittavilla alumiinitikkailla.

Neljän hengen porukalla matkustettaessa vuoteet voivat olla valmiina, mutta viidennen matkustajan ja vaikkapa yhden vieraankin tullessa mukaan, on sijattava kolmas vuode pöytäryhmän päälle. Vuoteen kokoaminen käy kuitenkin melko nopeasti pöydän helpon liikuteltavuuden ansiosta. Keskivuode on kooltaan pienin, 1220×2200 mm.

Valoa ja tuuletusta asunto-osaan saadaan kolmen avattavan kattoikkunan ja kahdeksan sivuikkunan kautta. Kaikissa ikkunoissa ja luukuissa on tietenkin pimennysverhot sekä hyttysverkot.

Valaistuksen osalta Nehmestä löytyy sekä normaalit että tunnelmavalot ja lukuvalot taka- ja etuvuoteiden päädyistä. Paria lisäpistorasiaa jäi kaipaamaan.

Taulu-tv-teline tuli kiskoilla alkovin edessä oikealla olevavasta yläkaapista. Kaikkiaan kaappitilaa tuntui olevan suhteellisen sopivasti, sillä kaikki siihen sopiva tila oli hyödynnetty. Vaatteille oli takavuoteen vieressä yksi korkea kaappi.

Asunto-osan lämmityksestä vastasi Truma Combi 6E-lämmitin, joka sisälsi sähköpatruunan. Lisäksi autoon oli asennettu Nordic-paketti, johon kuuluu: lattialämmitys, eristetty ja lämmitettävä jätevesisäiliö sekä etuosan lämpöpeite. Lattian vahvuus Rimorissa on 44 mm ja katon sekä seinien osalta 30 mm.

Yksi iso plussa Nemhossa on todella iso takatalli, josta on ovi myös sisätiloihin. Autonlevyinen talli on 1290 mm pitkä ja 1270 mm korkea. Tallissa on lämmitysventtiili, valot, 5 pientä säilytyslokeroa sekä kahdeksan sidontapistettä. Toinen ulkopuolinen säilytyslokero takatallin lisäksi autossa on kuljettajan oven takana helmassa. Kahden kaasupullon ja asunto-osan akun säilytystilat ovat puolestaan asianmukaisesti apukuljettajan oven takapuolella.

 

Perinteinen L-Keittiö

Rimor Nemhon keittiöosa on tavanomainen L-keittiö, työtasoon on upotettu kolme keittolevyä sisältävä SMEV-liesi sekä pesuallas hanoineen. Nämä molemmat on varustettu tummilla lasikansilla, koska muuta laskutilaa ei juuri ole. Uunia autossa ei ollut eikä sitä kauheasti kaivattukaan, mutta mikroaaltouunille sopivaa paikkaa olisi toivottu. Sen sijaan 145-litrainen jääkaappi/pakastin tuntui riittävältä normaalikäyttöön. Valoa keittiöosaan tuli ikkunasta, katosta sekä valaistuksesta. Myös pistorasia ja liesituuletin olivat paikallaan keittiössä. Säilytystilaa oli yläkaapeissa sekä pöytätason alla olevissa neljässä vetolaatikossa, joissa oli ruokailuvälineille lokerikot. Kattiloille ym. oli myös tason alla kaksi isoa vetolaatikkoa, joissa toisessa oli lokerot kahdelle isolle pullolle. Hienommille laseille oli tietenkin valaistu ja tummennettu lasivitriini keittiön yläkaapin päädyssä.

 

Suihku- ja WC-tilat

Nemhon WC-tila oli riittävän iso ja se oli varustettu Thetfordin kasetti-WC:llä. Pesulavuaari oli asiallinen alakaappeineen, samoin peili oli myös iso ja hyllytilaa riittävästi. Ainoastaan pyyhekoukkuja olisi voinut olla enemmän kuin yksi, vaikka WC:n ovessa olikin ripustusrivat pienille pyyhkeille. Sermillä varustettu suihku ei sitten ollutkaan aivan niin tilava, mutta varmasti ajaa asiansa. Shampoille ja saippuoille oli omat hyllynsä.

Lämmintä pesuvettä saatiin 6 kW:n lämminvesiboilerilla ja jätevesille oli 50 litran eristetty jätevesisäiliö.

 
 
 
Rimor Nemho 58
Tekniset tiedot:
Alusta                                                        Ford Transit 350
Moottori                                                    2,4 l, 140 hv
Vaihteisto                                                  6+1 manuaali
Polttoainetankki                                         80 l
Kokonaispaino                                          3500 kg
Akseliväli                                                   3954 mm
Pituus                                                         7255 m
Leveys                                                       2340 mm
Korkeus                                                    2900 mm
Sisäleveys                                                  2200 mm
Sisäkorkeus                                               1995 mm
Lattian vahvuus                                          44 mm
Seinän vahvuus                                           30 mm
Katon vahvuus                                           30 mm
Istuinpaikat (rekisteröity)                            6 (1+4)
Vuodepaikat                                              6
Alaslaskettava kaksoisvuode                      1400×2200 mm
Keskivuode (pöytäryhmä)                          1220×2200 mm
Kiinteä kaksoisvuode takana                      1300×2200 mm
Lämmityslaite                                             Truma Combi C6E
Raikasvesisäiliö                                          50 l
Harmaavesisäiliö                                        50 l
Liesi                                                           3-liekkinen kaasu
Jääkaappi                                                  145 l, pakastinlokero
Takatalli leveys x korkeus                          1290 x 1270 mm
Oviaukon leveys x korkeus   840 x 1270 mm                                                              
Kaasupullokaappi                                      2×11:13 kg
 
Rimor Nemho 58                                       59900€
Nordic-paketti                                            1400 €
Ohjaamoilmastointi                                     1500 €
Truma Combi C6E –lämmitin                      7 50 €
Lisävarusteet yhteensä                                 3650 €
Kokonaishinta                                        63550 €
 
 
 

Max Caravan

Kehä III:n varrella Vantaalla, Nuolikuja 2:ssa toimiva Max Caravan tarjoaa asiakkailleen laadukkaita matkailuajoneuvoja, erikoisajoneuvoja, varaosia ja tarvikkeita sekä korkeatasoisia huoltopalveluita. Max Caravanin vuokraustoiminta, Max Rent, tuottaa matkailuajoneuvoihin ja autoihin liittyvää vuokrauspalvelua. Yritys kuuluu Suomen suurimpiin matkailuajoneuvojen maahantuojiin ja on Matkailuajoneuvoalan tuottajien (M.A.T.) ja Autoalan keskusliiton (AKL) jäsenyritys.

Max Caravan on Hobby-, Fendt-, Rimor-, Pössl ja Laika- merkkien virallinen maahantuoja. Matkailuautot kulkevat Mercedes-Benzin, Fiatin tai Fordin alustalla. Max Caravan myy myös käytettyjä ja takuuhuollettuja matkailuajoneuvoja sekä henkilöautoja.

Max Caravanilla saa täyden palvelun huollot. Huoltohallin yhteydessä on myös varaosa- ja tarvikemyymälä, josta osat löytyvät nopeasti. Huoltohalli sijaitsee osoitteessa Vasamakuja 10, Vantaa

Max Caravan tarjoaa asiakkailleen muun muassa Santander Rahoitusta. Santanderin rahoitusta on mahdollista saada kaikkiin merkkeihin ja malleihin, niin uusiin kuin käytettyihin ajoneuvoihin. Rahoitus järjestyy ilman lisävakuuksia, koska ajoneuvo toimii rahoituksen vakuutena.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi