Uutiset

Autot

Volkswagenin uudet Ecofuel-maakaasumallit kiertueelle

Suomessa on tällä hetkellä 11 julkista maakaasun tankkauspistettä. Kiertue alkaa Porvoosta huhtikuun puolivälissä ja jatkuu Kotkaan, Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Lahteen, Kouvolaan, Lappeenrantaan, Keravalle, Tampereelle, Hämeenlinnaan ja päättyen Hyvinkäälle toukokuun puolivälissä.

Passat Variant TSI EcoFuel

Passat Variant TSI EcoFuelin voimanlähteenä on 1,4 litran kaksoisahdettu TSI-moottori, jonka teho on 110 kW (150 hv). Suurimman vääntömomenttinsa 220 Nm moottori saavuttaa käyntinopeusalueella 1 500 – 4 500 r/min. Vakiovaihteistona maakaasukäyttöisessä Passat Variantissa on 6-vaihteinen käsivaihteisto, kiertueautot on varustettu 7-vaihteisella DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla.

Automaattivaihteisena Passat Variant EcoFuel TSI kiihtyy 0 – 100 km/h 9,9 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeudeksi 208 km/h. Yhdistelmäkulutus on 4,4 kg maakaasua 100 kilometrillä ja CO2-päästöt 121 g/km. Maakaasun käyttö tuo muutoksia Passatin moottoritekniikkaan, mm. moottorissa käytettyihin mäntiin, venttiileihin ja turboahtimeen ja imusarjaan on lisätty suuttimet kaasulle. DSG-vaihteisen auton kantavuus on 602 kg, kokonaismassa 2 160 kg ja omamassa 1 558 kg.

Maakaasua Passat Variant TSI EcoFuelin korin alle sijoitettuihin kolmeen säiliöön mahtuu 21 kiloa. 31 litran bensiinitankki toimii varatankkina. DSG-automaattivaihteisen auton toimintasäde maakaasulla yhdistelmäkulutuksella laskettuna on parhaimmillaan 470 kilometriä, minkä lisäksi bensiinillä pääsee vielä 460 kilometriä eli kokonaistoimintasäde on 930 kilometriä.

Caddy Life EcoFuel

Maakaasua käyttävän Caddy EcoFuelin voimanlähde on kaksilitraiseen bensiinimoottoriin perustuva ns. Quasimonovalent-moottori, joka toimii kaasulla mutta tarvitsee käynnistyäkseen bensiiniä. Maakaasun käyttö tuo muutoksia mm. moottorissa käytettyihin mäntiin ja venttiileihin. Maakaasua Caddy EcoFuelin korin alle sijoitettuihin tankkeihin mahtuu 26 kiloa. 13 litran bensiinitankki toimii varatankkina, jonka turvin matkaa voi jatkaa kaasun loppuessa. Moottorin teho maakaasulla on 80 kW (109 hv) ja bensiinillä 77 kW (105 hv).

Ulkonäöllisesti Caddy EcoFuel ei eroa tavallisesta Caddystä. Korin alle sijoitetut tankit eivät vie tilaa matkustamosta tai tavaratilasta, niinpä Caddy Ecofuel on mahdollista saada jopa 7-paikkaisena. Maakaasu-Caddyn toimintasäde maakaasulla yhdistelmäkulutuksella laskettuna on 440 ja bensiinillä 150 kilometriä, mikä antaa kokonaistoimintasäteeksi 590 kilometriä.

Maakaasu on käytössä edullinen polttoaine: Tällä hetkellä energiamäärältään bensiinilitraa vastaava määrä maakaasua maksaa noin 0,7 euroa. Maakaasu myydään ja mitataan kilogrammoissa, kilohinta on noin 1 euron. Maakaasu on myös vähäpäästöinen polttoaine.

Bensiiniin verrattuna hiilidioksidipäästöt ovat 24 prosenttia, häkäpäästöt 80, typenoksidit 53 ja hiilivetypäästöt 60 prosenttia pienemmät. Hiukkaspäästöjä ei synny lainkaan. Maakaasukäyttöisillä autoilla ei ole dieselautojen käyttövoimaveron tapaista maksua.

www.volkswagen.fi/

Lue seuraavaksi