Uutiset

Autot

Volkswagen IAA:ssa – suomalaisuutta ja kunniaa

Volkswagenin osaston keulakuvana IAA:ssa oli luonnollisesti Vuoden Pakettiauto 2107 -valinnan voittanut Crafter, mutta myös paljon muita merkittäviä uutuuksia oli osastolla esillä. Esimerkkeinä toimivat Amarok Canyon, Caddyn 35-vuotisjuhlamalli sekä yleisön yllättänyt, jo ensi vuonna markkinoille tuleva e-Crafter.

Vuoden Pakettiauto 2017, uusi Volkswagen Crafter on suunniteltu asiakkaita kuunnellen. Crafter on monipuolinen, muunneltavissa tarpeen mukaan ja edistyksellisempi sekä polttoainetehokkaampi kuin edeltäjänsä. Kuljettajaa avustavia järjestelmiä on enemmän kuin koskaan tässä kokoluokassa. Auton lastaus on tehty entistä helpommaksi ja kuljettajan ja matkustajien matkustusmukavuutta on lisätty merkittävästi mm. ergonomisilla ratkaisuilla.

Tehoa pick up -luokkaan tuovat Volkswagen Amarok sekä erikoismalli Amarok Canyon, joissa käytetään uutta V6-moottoria. Tehoa Amarokista löytyy komeasti 204 hevosen verran ja automaattilaatikon rinnalle tulee saataville myös kuusivaihteinen manuaali.

Koko IAA-näyttelyn yllättävämpiä uutuuksia oli esille tuotu, hyvin salassa pidetty e-Crafter. Erityisesti huomiota kiinnitti nopea aikataulu, sillä uutuus tuodaan markkinoille jo ensi vuoden aikana. Täyssähköisessä e-Crafterissa on sadan kilowatin moottori, 290 Nm:n vääntö ja sen nopeus on rajoitettu 80 kilometriin tunnissa. Jakelumatkaa pystyy yhdellä latauksella hoitamaan noin 200 kilometrin verran.

Volkswagenin hulppealle osastolle oli autotehtaan omien versioiden lisäksi kelpuutettu viiden yhteistyökumppanin ajoneuvot. Voimmekin olla syystä ylpeitä kotimaisen työn laadusta, sillä kaksi näistä viidestä ajoneuvosta saapui Suomesta. Sekä tamperelaisen Tamlansin Amarok-ambulanssi että ylöjärveläisen Carsportin Caravelle-bussi herättivät ansaittua ihastusta alan ammattilaisten keskuudessa. Yritykset ovat selkeästi oikealla asenteella liikenteessä ja huippulaadukkaiden tuotteiden kanssa ovet ovat avoinna voimakkaaseen vientitoiminnan kasvattamiseen.

Lue seuraavaksi