Uutiset

Autot

Volkswagen Center Airport – Vantaan Volkswagen-autotalo uudistui

”Mikäli ette ole ajaneet lentämällä ohitse, olette sen varmasti jo huomannutkin”, mainostettiin Helsingin Sanomissa Tuusulantien ja Helsingin lentoaseman tien risteykseen keväällä 1967 noussutta VW-Auto Helsinki-Lentoa. Sittemmin useaan kertaan remontoitu autotalo on nyt uudistettu ja laajennettu kokonaan uudeksi Volkswagen Center Airportiksi.

Johtaja Lauri Haapala VV-Auto Groupista kertoo, että uudet tilat tarvittiin vastaamaan volyymin haasteisiin. ”Volkswagen-mallisto on laajentunut ja sen myynti vaatii entistä suurempia tiloja.”

”Uusi nimi on osuva, sillä siitä pääsee heti käsitykseen sijainnista”, kiittelee johtaja Haapala. ”Paikkana tämä on loistava ja palvelee erityisen hyvin myös hyötyajoneuvoasiakkaita. Tässä on puolen tunnin ajomatkan etäisyydellä miljoona asukasta. Nyt tämän huomaa, vaikka lentäisi ohitse.”

”Volkswagen Center Airport myi vuonna 2009 laajennustöiden jaloissakin runsaat 600 uutta henkilöautoa ja 130 hyötyautoa. Vaihtoautoina myytiin reilut 700 henkilöautoa ja 150 hyötyautoa. Uudet tilat yhdessä nopeasti kasvavan ja kehittyvän markkina-alueen kanssa antavat hyvät eväät voimakkaaseen kasvuun tulevaisuudessa”, kertoo noin 100 työntekijää työllistävän autotalon johtaja Petri Aarnio.

Uusi konseptitalo

Autotalo on rakennettu Volkswagen-tehtaan uuden konseptin mukaan. ”Tämä on itse asiassa aivan ensimmäinen uuden konseptin mukainen autotalo maailmassa”, tietää arkkitehtisuunnittelusta vastannut arkkitehti Johanna Lappalainen arkkitehtitoimisto Sollamo Oy:stä. ”Konseptia mukailevia tätä pienempiä autotaloja on Saksassa rakennettu pari kappaletta. Tätä tullaan käyttämään referenssinä seuraavia taloja rakennettaessa ja kansainvälisiä ryhmiä tulee tutustumaan tähän rakennukseen. Tehtaan vaatimukset ovat tuoneet haastetta rakentamiseen ja myöskin lisähintaa. Vastaavasti on saatu korkealaatuiset materiaalit ja käytännöllisyys, joihin käytetyt panostukset tulevat maksamaan itsensä takaisin pitkänä käyttöikänä”, arvioi Lappalainen.

Uuden rakennuksen myötä autotalon pinta-ala kasvoi yhteensä 3 500 neliömetriä, 7 500 neliömetriin. Myymälätilaa on nyt runsaat 2 400 kerrosneliömetriä ja korjaamotilaa yli 5 000 kerrosneliömetriä, josta uusi toukokuussa avattava maalaamo haukkaa lähes 1 300 kerrosneliömetriä. Uuden Volkswagen Center Airportin rakentamisesta on vastannut Salpausselän Rakentajat Oy.

Hyötyautot erikoisasemassa

Uuden autotalon laajennuksessa on panostettu erityisesti hyötyautotoimintaan, sijaitseehan autotalo liikenteellisesti ihanteellisella paikalla Lentokentäntien ja Kehä III:n risteyskohdassa. Hyötyautoille on nyt oma näyttelytila, jonka vieressä ovat hyötyautomyyjien neuvottelupisteet ja huollon vastaanotto. Hyötyautoille on oma kahdeksanpaikkainen korjaamo, joka sijaitsee aivan myymälän vieressä. Myös henkilöautojen korjaamotilat on uudistettu.

Uusi maalaamo avataan toukokuussa. Se tulee kaksinkertaistamaan kolarikorjaamon kapasiteetin aikaisemmasta. Uusien energiatehokkaiden kaasulämmitteisten maalauskammioiden ansiosta myös suurimpien hyötyautojen korikorjaukset on nyt mahdollisia suorittaa alusta loppuun omissa tiloissa.

Uudet tilat otetaan käyttöön vaiheittain. Hyötyautokorjaamo on ollut jo käytössä viime joulukuusta lähtien ja on osoittautunut toimivaksi. Näkyvin ja suurin osa tiloista, eli myymälätilat otettiin käyttöön avajaisissa 27.-28. maaliskuuta. Tilat ovat kokonaan valmiit, kun toukokuussa otetaan uusi maalaamo käyttöön.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi