Uutiset

Autot

Virtapiste-verkosto laajenee

Sähköautojen Virtapiste-latausasemaverkosto jatkaa kasvuaan ja laajenee nyt kahdella uudella latausasemalla liikenteen solmukohdissa Toijalassa ja Paimiossa. Avautuvat pisteet monipuolistavat sähköautoilijoiden palveluja Helsingin, Turun ja Tampereen välillä. Toijalan pisteen omistaa Vatajankosken Sähkö ja Paimion piste on Turku Energian kolmas. Toijalan virtapiste avautui 19.5 ja Paimion piste avataan kesäkuun alussa.

Molemmat uudet pisteet sijaitsevat keskeisillä valtaväylillä ja helpottavat sähköautoilijoiden matkantekoa Helsingin, Turun ja Tampereen välillä. ABC-asemien yhteyteen avattavat pikalatauspisteet antavat 50 kW tehon ja lataus onnistuu Chademo- ja Combo-liittimillä.

Uudet virtapisteet sijaitsevat Tesla Motorsin pikalatausasemien yhteydessä. Tesla valitsi ensimmäisiksi Supercharger-paikkakunniksi Akaan ja Paimion käyttäen toteutuksessa tukena Liikennevirta Oy:n projektiosaamista.  

”Yhteistyö Virran kanssa sujui erinomaisesti ja olemme Virralle kiitollisia avusta”, sanoi project developer Lasse Netterstrom Tesla Motorsilta. ”Kun tulee uusille markkinoille, on aina paljon uutta opittavaa. Virta tarjosi avoimesti käyttöömme kontaktinsa ja  asiantuntemuksensa sekä perehdytti meidät syvälliseti paikalliseen lataustoimialaan, mikä oli todella arvokasta .”

Toijalan ja Paimion pisteet ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa: ne ovat monipuolisia latauspalvelukeskittymiä, josta löytyvät kaikki pikalatausmahdollisuudet.

”Liikennevirran yhteistoiminta Tesla Motorsin kanssa hyödyttää kaikkia sähköautoilijoita, kun liikenteen solmukohtiin rakennetaan usean toimijan latauspisteet. Sijoittelussa tärkeää on, että muutkin matkapalvelut ovat sähköautoilijoille kätevästi saatavilla.” , sanoo Liikennevirta Oy:n toimitusjohtaja Jussi Palola.

Lue seuraavaksi