Uutiset

Autot

Verhoilu ja Sisustus Lehto teki huoltoauton ilmailuun

Suomalainen lääkärihelikopteritoiminta on monelle yhtä kuin viime vuonna operatiivisesta toiminnasta sivuun siirtynyt Medi-Heli, mistä toiminta on kasvanut ja kehittynyt maanlaajuiseksi, valtiorahoitteiseksi lääkärihelikopteritoiminnaksi. Valtakunnallista lääkärihelikopteritoimintaa hallinnoiva FinnHEMS Oy ostaa Etelä-Suomen lentopalvelut tällä hetkellä ahvenanmaalaiselta Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab:ltä, joka operoi viidellä helikopterilla Vantaalta, Turusta, Tampereelta sekä Maarianhaminasta.

”Helmikuun alkupuolella käyttöönotetun huoltoauton suunnittelussa nojattiin paljolti itävaltalaisen huoltokumppanimme osaamiseen ja vinkkeihin”, kertoo huoltotoiminnanjohtaja Tony Ellonen, jonka mukaan uuden huoltoauton avulla toimintaan pyritään löytämään parempaa tehokkuutta ja lyhyempää vasteaikaa.

Aikaisemmin yrityksen kahdella mekaanikolla oli kummallakin käytössään oma ajokki, mikä toi mukanaan ainakin osittain kahdet työkalut ja kaksinkertaisen varaosavaraston. Nyt käyttöönotettu, huoltotoimiin varusteltu ajokki on mekaanikkojen yhteiskäytössä, jolloin autossa on aina mukana kaikki tarvittavat työkalut ja varusteet.

”Ilmailuliikenteessä on varsin runsaasti huoltotoimintaa sääteleviä määräyksiä ja asetuksia. Uuden auton avulla myös näiden määräysten täyttäminen onnistuu aikaisempaa helpommin”, jatkaa Ellonen.

Huoltoauton varustajaksi valikoitui Volkswagen Center Airportin suosituksesta Vantaalla toimiva Verhoilu ja Sisustus Lehto Oy.

Auton varustelu on varsin perinteinen sen poikkeavasta käyttöalasta huolimatta. Varustelu alkoi tavaratilan lämpöeristyksellä, jota täydennettiin Eberi-ilmalämmittimellä, vaneroinnilla, invertterillä sekä LED-valaistuksella ja laajahkolla Modul-System –huoltokalustuksella.

”Olemme pitäytyneet Modul-System -kalusteissa paljolti niiden keveyden ja luotettavuuden ansiosta”, kertoo Hannu Karivesi (vas.), jonka mukaan ruotsalaiskalusteissa on jo vuosien ajan hyödynnetty keveitä ja vankkoja suurlujuusteräksiä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi