Uutiset

Autot

Veolialle Helsinkiin uutta VDL-kalustoa

Veolia Transport käynnisti vuodenvaihteessa uudet HSL-linjansa 48 VDL Citea -bussin voimin. Ensimmäiset Veolialle Suomeen toimitetut VDL-bussit operoivat Helsingin keskustan ja pohjoisten kaupunginosien välillä viidellä eri linjalla. Vuosittain näillä busseilla tehdään neljännesmiljoona matkaa ja matkamittareihin kertyy yhteensä kolmisen miljoonaa kilometriä.

Veolia sai käyttöönsä viime kesäkuussa sovitun kaupan mukaisesti 10 kaksiakselista, 12,9-metristä SLE-129/255 Citeaa sekä 38 kappaletta 14,5-metrisiä Citea XLE-145/310 -busseja. Kumpaakaan bussityyppiä ei ole ennestään ollut liikenteessä Suomessa. VDL on noussut nopeasti merkittäväksi toimijaksi suomalaisessa paikallisliikenteessä, sillä vuonna 2012 Suomeen toimitettiin peräti 120 uutta Citeaa.

”Olemme saaneet VDL:ltä erinomaisen teknisen tuen ja käyttöopastuksen, jolla on ollut suuri merkitys uusien liikenteiden käynnistämisessä. Asiakaspalautteemme kertoo myös matkustajien olevan tyytyväisiä uusien bussien mukavuuteen ja moderniin sisustukseen”, kertoo Veolia Transport Finlandin hankinnoista ja liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja Sami Ojamo.

VDL Bus & Coach -yhtiön toimitusjohtaja Rémi Henkemans on samoin tyytyväinen Veolian kanssa tehtävään yhteistyöhön.

”Veolian ansiosta olemme voineet esitellä suomalaisille markkinoille kaksi uutta mallia. Siten toimme vuoden 2012 aikana Helsingin seudulle kaikkiaan kolme erilaista VDL Citea -tyyppiä, mikä kertoo tuotteidemme soveltuvan hienosti myös Suomen markkinoille”, summaa Henkemans.

Turvallinen ja taloudellinen

VDL Citea -bussien suunnittelun tärkeimpänä lähtökohtana on ollut matkustajien ja kuljettajan turvallisuus. Matkustusmukavuuteen sekä kuljettajan työskentelytilan ergonomiaan ja mukavuuteen on niin ikään panostettu merkittävästi. Matkustajien viihtyvyyden parantamiseksi Veolialle toimitetut bussit on varustettu korkeaselkänojaisilla istuimilla ja LED-tekniikkaan perustuvalla sisävalaistuksella. Edestä keskiosaan ulottuva matalalattiainen osuus helpottaa varsinkin liikuntarajoitteisten ja lastenvaunujen kanssa liikkuvien matkustajien kyytiin nousua sekä poistumista.

Veolialle toimitetuissa Citea-busseissa on DAF:n valmistama Euro 5 -moottori. Nyt toimitetut autot ovat varsin vähäpäästöisiä, sillä ne täyttävät EEV -päästötason. Materiaalivalintojen ja modernin teknisen toteutuksen ansiosta Citeasta on turvallisuudesta tinkimättä pystytty tekemään kevytrakenteinen. Keveys vähentää sekä polttoaineenkulutusta että päästöjä.

Veolialle toimitetuissa 2-akselisissa ja 12,9 metriä pitkissä Citea SLE 129 -busseissa on 44 istumapaikkaa, joista 4 on käännettäviä klaffi-istuimia. 14,5-metristen XLE145-teliversioiden vastaava paikkaluku on 49+4.

Lue seuraavaksi