Uutiset

Kuljetuskalusto

Veho Hyötyajoneuvot uusiin tiloihin Oulussa

Veho Group Oy Ab:n mittavat, vuonna 2007 tehdyt investointipäätökset hyötyajoneuvojen huoltopalvelujen monimerkkiverkoston kehittämiseksi tullaan saattamaan päätökseen vuoden 2010 loppuun mennessä.

Tähän mennessä suurin yksittäinen investointi on nyt Oulussa avattava hyötyajoneuvokeskus, kaikki palvelut saman katon alla. Verkostossa on käynnissä laaja henkilöstön koulutus ja samanaikaisesti saatetaan verkosto vastaamaan Mercedes-Benz standardeja myös tilojen, laitteiden ja ulkoisen ilmeen osalta.

Veho Hyötyajoneuvot laajensi huoltoverkostoaan ostamalla Sisu Auto Huoltopalvelut Oy:n vuonna 2007, ja palvelee näin maanlaajuisesti Mercedes-Benz-, Mitsubishi Canter -, Sisu-, ja Renault -asiakkaita. Uudet palvelukeskukset tuovat palvelut lähelle asiakaskuntaa kautta koko Suomen ja samalla pystymme takaamaan korkeatasoisen ja tasalaatuisen palvelun asiakkaillemme paikkakunnasta riippumatta.

Veho Hyötyajoneuvojen oma huoltoverkosto käsittää näiden investointien valmistuttua 16 pistettä viidellätoista eri paikkakunnalla.
Näissä keskuksissa toimii myös Vehon hyötyajoneuvomyynti muutamaa paikkakuntaa lukuunottamatta.

Veho Hyötyajoneuvokeskus avataan Oulun Alppilassa, Kaarnatie 22:ssa

Veho Hyötyajoneuvot on siirtänyt toimintonsa Alppilan tiloihin Limingantullista saman katon alle. Mercedes-Benz ja Mitsubishi -myymälä on täysin uudistunut. Laajennetut tilat antavat mahdollisuuden esitellä koko hyötyajoneuvomallisto monipuolisesti.

Kiinteistön sijainti ja tilat mahdollistavat myös erinomaiset olosuhteet vaihtoautokaupan laajentamiselle ja tarjonnalle.
Sisu-Auto Oy ja LT Finland Oy toimivat samassa kiinteistössä vastaten Sisu- ja Renault –kuorma-autojen myynnistä alueella.

Kokonaispinta-ala kaikkine toimintoineen on 3800 m2, josta lähes 600 m2 on myymälä pinta-alaa. Veho Hyötyajoneuvojen palveluksessa on tätä nykyä 52 henkilöä Pohjois-Suomessa ja kaikkiaan Oulussa työskentelee alihankkijoineen lähes 50 kuorma-autoalan tinkimätöntä ammattilaista. Oulun palveluskeskus palvelee koko Pohjois-Suomen asiakaskuntaa.

Veho Hyötyajoneuvot myi Pohjois-Suomessa vuonna 2007 noin 160 uutta kuorma-autoa ja käytettyjä lähes saman verran. Mercedes-Benz -kanta Pohjois-Suomessa on tällä hetkellä noin 2000 ajoneuvoa. Pohjois-Suomen markkinosuudet ovat olleet kasvussa jo useana vuonna peräkkäin, mo yli 16 t raskaissa ajoneuvoissa oli 2006 11,0%, vuonna 2007 11,7 % ja tänä vuonna 16,3 % (1-9). Vastaavasti kevyissä kuorma-autoissa markkinaosuuden kehitys on ollut voimakasta; 2006 30,5%, vuonna 2007 39,2 % ja tänä vuonna yli 40%.

Oulun hyötyajoneuvokeskuksessa on asiakkaille tarjolla myös mahdollisuus vuokra-pysäköintiin, kuljettajien lepohuone, kaluston pesupaikka unohtamatta palvelevaa lounasravintolaa. Hyötyajoneuvokeskuksessaon kattavat monimerkkikorjaamotoiminnot. Korjaamolla on kuusi täyspitkää läpiajettavaa partta, kolme raskaan kaluston nuppipaikkaa sekä erillinen kevyen kaluston korjaamo, jossa voi samanaikaisesti huoltaa kuutta kevyempää kuorma-autoa. Palvelussa panostetaan myös kalustukseen sekä uusiin työkaluihin ja pidetään yllä ammattimaista palvelutasoa mm. uudella jarrudynamometrillä. Laajentuneilla aukioloajoilla parannetaan myöskin palveluiden saatavuutta.

Asiakkaan asialla

Veho Hyötyajoneuvojen osalta tehdyt mittavat panostukset näkyvät jo asiakkaiden luottamuksena. Vuosi 2007 oli Mercedes-Benz Hyötyajoneuvojen kaikkien aikojen paras.
Mercedes-Benz oli markkinajohtaja sekä kuorma- että linja-autoissa. Investoinnit mahdollistavat kasvun kaikissa segmenteissä ja osoituksena kasvavasta kiinnostuksesta ovat merkittävät uusasiakassuhteet. Myös vuoden 2008 luovutukset tulee jatkumaan korkealla tasolla. Monimerkkiverkosto mahdollistaa näin myös monipuolisemman palvelukonseptin.

”Vehon panostukset myyntiin ja huoltotoimintoihin yhdessä uuden menestysmallin, Mercedes-Benz Actroksen kanssa vahvistaa asemaamme entisestään ”Maanteiden ykkösenä”, mainitsee Ulrich Bastert, myynti- ja markkinointijohtaja, Mercedes-Benz Trucks, Daimler AG:stä vieraillessaan Oulussa

Mercedes-Benz Actros Vuoden kuorma-auto 2009

Uusimman Mercedes-Benz Actrosin palkitsi 21 eurooppalaisesta erikoistoimittajasta koostunut raati Hannoverissa järjestetyssä hyötyajoneuvonäyttelyssä. Vuoden Kuorma-auto 2009 -tittelin takasivat Actrosin edelleen parantunut taloudellisuus, ympäristöarvot huomioon ottava suorituskyky sekä innovatiivisten teknisten ratkaisujen takaama turvallisuus ja ajomukavuus. Tunnustus myönnettiin IAA Hannoverin Hyötyajoneuvonäyttelyssä 23.9.2008.

Mercedes-Benz Actros on the Road -kiertue

Valtakunnallinen kiertue käynnistyy Veho Hyötyajoneuvojen Oulun hyötyajoneuvo-keskuksesta tiistaina 7.10. Pohjois-Suomen kautta kohti Länsi-Suomea. Toinen samanlainen kiertue käynnistyy Espoon KehäVehosta ja liikkuu Itä-Suomen kauttaa Keski-Suomeen. Molemmailla kiertueilla on mukana puutavarayhdistelmä, moduuliyhdistelmä sekä puoliperävaunuyhdistelmä.

Lue seuraavaksi