Uutiset

Autot

VDL uskoo sähköön

Timo VAinio VDL

Vahvaa kasvua Euroopassa tehnyt VDL on muuttanut myös suomalaisia bussimarkkinoita. Aluejohtaja Maurice in ’t Groen huokuu tyytyväisyyttä hollantilaismerkin menestykseen Suomessa.

”Kasvaneen autokannan myötä voimme nyt investoida myynnin tukitoimintoihin, kuten korjaamoon ja muuhun jälkimarkkinaverkostoon myös Suomessa”, kertoo ’t Groen, jonka mukaan liikennöitsijöille halutaan tarjota autojen ohella myös kattavat ja kustannustehokkaat elinkaaripalvelut.

Maurice in ’t Groen vastaa Skandinavian ohella myös Brittein saarten markkinoista, missä kaikkialla etsitään vaihtoehtoja dieselkäyttöisille linja-autoille. Aluejohtaja uskoo kuitenkin vahvasti sähköön ja sen tuomiin etuihin.

”Tekninen kehitys etenkin akkujen kohdalla etenee nyt todella suurin harppauksin, joten tulevaisuuden ennustaminen kolmen tai viiden vuoden päähän on todella vaikeaa. Uskon kuitenkin sähkön olevan yksi tärkeimmistä vaihtoehdoista varsinkin kaupunkiliikenteessä”, uskoo Maurice in ’t Groen, joka tietää suomalaisten olosuhteiden sekä pitkien linjojen olevan sähköbussin kannalta haastavia.

”Sähköbusseilla ja pikalatauspisteillä on mielestäni mahdollista saada aikaan elinkaarikustannuksiltaan ja ympäristövaikutuksiltaan kilpailukykyistä liikennettä”, vakuuttaa aluejohtaja, joka katsoo kaasuun hyvin epäilevästi.

”Tutkimme hyvinkin tarkoin ja objektiivisesti biokaasun mahdollisuuksia, mutta kokemustemme perusteella kaasulla ei ole mahdollista saavuttaa peräänkuuluttamiamme alhaisia elinkaarikustannuksia”, summaa in ’t Groen, joka katsoo luottavaisesti, mutta samalla maltillisesti vuoteen 2015 yhdessä myyntipäällikkö Timo Vainion kanssa. 

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi