Uutiset

Autot

VDL toimittaa 105 hybridiä Belgiaan

Belgialainen De Lijn on tilannut hollantilaiselta VDL Bus& Coach BV:ltä 105 hybriditekniikkaan nojautuvaa Citea SLF-120 Hybrid –bussia, jotka on määrä ottaa liikenteeseen vielä kuluvan vuoden aikana.

”Olemme erittäin ylpeitä, että saamme jälleen toimittaa pitkäaikaiselle kumppanillemme suuren määrän autoja”, toteaa Willem van der Leegte tehdystä kaupasta.

Belgialaisasiakkaalle toimitettavat VDL Citea SLF-120 Hybrid -autot ovat toisen sukupolven hybridejä, joissa on huomattavia teknisiä uudistuksia. Autojen voimanlähteenä on Cumminsin valmistama 4,5 litran Euro 6 –moottori sarjahybriditekniikan ollessa Siemensin toimittamaa. Dieselmoottoria käytetään ainoastaan sähkön tuottamiseen, sillä perinteisen voimalinjan sijaan sarjahybridissä on napamoottorit.

Tekniikkaan kuuluu myös toimintasädettä kasvattava jarrutusenergian talteenottomahdollisuus. Valmistajan mukaan hybriditekniikka ei vaikuta ajoneuvojen kapasiteettiin. Matalalattia-autossa on 25 istuinta ja 5 klaffi-istuinta kokonaiskapasiteetin ollessa 95 matkustajaa.

Lue seuraavaksi