Uutiset

Autot

VDL lataa virtaa sähköbusseihin ja jälkimarkkinointiin

Bussivalmistaja VDL ottaa vahvan otteen Pohjoismaiden kasvavista sähköbussien markkinoista ja satsaa samalla voimakkaasti jälkimarkkinointiinsa Suomessa. Pohjoismaiden sähköbussitoiminnasta ja Suomen jälkimarkkinatoiminnasta vastaavaksi liiketoimintajohtajaksi on 1. maaliskuuta alkaen nimitetty insinööri Sami Ojamo (35).

VDL:n Suomessakin tuttu Citea Electric -sähköbussi on saanut erinomaisen vastaanoton kasvavilla markkinoilla. Tehtaan tilauskannassa on nyt kymmeniä sähköbusseja sekä myös hybridibusseja, joissa on sama voimalinjaratkaisu.
– Uskomme erittäin lujasti sähköiseen joukkoliikenteeseen. VDL panostaa koko ajan lisää sähköbussien tuotekehitykseen, kertoo VDL Bus & Coach Finlandin maajohtaja Henrik Mikkola.

Mikkola iloitsee sähköbussien johtaviin asiantuntijoihin lukeutuvan Ojamon tulosta VDL:n palvelukseen. Miehet tuntevat toisensa vuosien ajalta, ja heillä on myös yhteistä työhistoriaa. VDL:lle Ojamo tulee Transdev Finlandin toimitusjohtajan tehtävästä.
– Samin asiantuntemus antaa meille huikean edun Suomen, Ruotsin ja Norjan markkinoilla, joilla liikenteen tilaajilla on mittavasti tahtotilaa sähköisen liikenteeseen kehittämiseksi, Mikkola sanoo.

Ojamo on ollut avainasemassa, kun Suomessa on kehitetty sähköbussiliikennettä vuodesta 2011 alkaen muun muassa Tekesin rahoittamissa eBUS- ja T-ebus -hankkeissa. Ojamon luotsaamana Suomeen syntyi VTT:n koordinoima ”elävä testilaboratorio”.

Maailmankin mitassa ainutlaatuisessa laboratoriossa vertailtiin useiden vuosien sähköbussien sekä eri komponenttien toimintaa ja soveltuvuutta vaativissa olosuhteissa. Käytännön liikennetesteissä ehti olla kymmenkunta eri sähköbussia niin Euroopasta kuin Aasiastakin.
– Hienoa, että pääsen nyt VDL:n ansiosta jatkamaan tätä työtä! Viimeiset viisi vuotta ovat olleet sähköbussien osalta työntäyteisiä ja haastavia, mutta myös äärimmäisen kiehtovia ja rikastuttavia. On ollut upeaa olla uranuurtajien joukossa, hehkuttaa Sami Ojamo.

Korjaamoverkosto valmis keväällä

VDL on satsannut Suomessa jälkimarkkinointiin erittäin vahvasti viimeisen parin vuoden aikana. Runsas vuosi sitten valmistui moderni VDL-toimitalo Vantaan Koivuhakaan, minkä lisäksi avattiin korjaamopisteet Espooseen ja Kuopioon.

Valtuutettujen sopimuskorjaamojen verkostoa alettiin rakentaa viime vuonna. Nyt eri puolella maata toimii jo kymmenkunta VDL-sopimuskorjaamoa, ja verkosto saadaan valmiiksi lähikuukausina. Kevään aikana verkostoon liittyvät Tampereen talousalueesta huolehtiva Mesi-Auto Oy ja MMK-Power Oy Lappeenrannassa.

– Samin toimenkuvaan kuuluu sähköbussien lisäksi jälkimarkkinoinnin kehittäminen liiketoimintana täällä Suomessa. Meillä on jo nyt erinomaiset jälkimarkkinoinnin puitteet, ja Samilla tulee olemaan merkittävä rooli asiakastyytyväisyyden sekä laadun jatkokehityksessä, painottaa Henrik Mikkola.

Lue seuraavaksi