Uutiset

Autot

Vallilan Takomolta FSD-iskunvaimennin

Täyden palvelun jousitalo ja ajoneuvojen alustojen asiantuntija Vallilan Takomo Oy on tunnettu asiakaslähtöisestä palvelustaan. Eräät asiakkaat kertoivat pienoislinja-autojen ajo-ominaisuuksien kaipaavan kehitystä huonommissa tieolosuhteissa sekä kaarreajossa. Vallilan henkilökunta päätti pureutua ongelmaan ja ratkaisuksi löytyivät Konin kompromissittomat FSD-iskunvaimentimet, jotka takaavat hyvät ajo-ominaisuudet vaativissakin olosuhteissa.

Charter919 on korkeatasoisiin tilaus- ja edustusajoihin erikoistunut henkilökuljetusyritys, jonka kalustoon kuuluu hyvin laadukkaita takseja, limusiineja sekä pienoislinja-autoja. Yrityksen pääasiakasryhmän muodostavat yrityksien liikematkailijat sekä yksityisasiakkaat, jotka arvostavat ylellisyyttä sekä hyvää palvelua. Ajot koostuvatkin lähinnä edustusajoista, kongressipalveluista, lentokenttäkuljetuksista sekä kiertoajeluista ja on selvää että käytettävän kaluston tulee vastata asiakkaan odottamaa palvelun tasoa. Pienoislinja-autopuolella Charter919 onkin varmistanut matkustusmukavuuden tason käyttämällä Vallilan Takomon asiantuntevaa palvelua hyväkseen.

Hyvääkin voi parantaa

Charter919-tilauspalveluyrittäjä Vesa Järviö kertoo yrityksensä käyttäneen jo vuosia AutoCubyn valmistamia pienoislinja-autoja hyvällä menestyksellä. ”Tämän kokoluokan ajoneuvoissa korkeus sekä tavaratilaa varten rakennettu perän ylitys aiheuttavat kuitenkin väistämättömästi pientä huojuntaa ajoon. Vallilan Takomon Teemu Punkka kertoi Konin FSD-iskunvaimentimien antamasta hyödystä ja kun hankintahintakaan ei kuulostanut pahalta, niin päätimme asentaa ne uuteen Mercedes-Benz Sprinter 1 + 16 -linja-autoon”, kertoo Järviö.” AutoCubyn valmistamaan pienoislinja-autoon oli jo koritehtaalla asennettu painon kasvamisen ja jakautumisen myötä jousitukseen yksi lisälehti.

Koni jousituksen edelläkävijä

Vallilan Takomon edustamat Koni-iskunvaimentimet edustavat alan ehdotonta kärkeä ja niiden avulla ajettavuus kehittyy huomattavasti. ”Olemme asentaneet vuosien mittaan runsaasti vaimennusratkaisuja ja niiden kautta autoilu saa lisämukavuutta sekä turvallisuutta kohtuullisella investoinnilla. Iskuvaimentimien markkinoinnissa viidakkorummun ja omien koeajojen merkitys onkin erittäin suuri, sillä eron huomaa vasta käytännön kautta”, kertoo Punkka.

Konin FSD eli Frequency Selective Damping -menetelmässä vaimennustehoa säädetään vaimentimen männän liiketaajuuden mukaan. Näin tiheää, korkeafrekvenssistä vaimennusliikettä aiheuttava epätasaisuus pehmentää ja vastaavasti nopeassa kaarteessa ajo jäykentää vaimennusta. Tätä kautta ajoneuvon parhaat ajo-ominaisuudet saadaan käyttöön kaikissa olosuhteissa.

Vastannut odotuksiin

Noin kuukauden ajokokemusten jälkeen Vesa Järviö kertoo kokemusten olleen hyvin positiivisia. ”Palaute kuljettajiltamme on ollut myönteistä ja erityisesti ajovakaus kovemmissa vauhdeissa on saanut runsaasti kiitosta. Isoille autoille tyypillinen heilunta on jäänyt pois ja näin myöskään vaarallisia vastaliikkeitä ei pääse syntymään”, kertoo Järviö. ”Tämän hintaluokan ajoneuvossa noin tuhannen euron sijoitus ajomukavuuteen sekä turvallisuuteen on mielestäni erittäin järkevä sijoitus ja voinkin vilpittömästi suositella Vallilan Takomon vaimennusratkaisuja myös muille autoilijoille. Olemmekin tilanneet myös seuraavaan Sprinteriin FSD-vaimentimet jo etukäteen valmiiksi”, Järviö päättää.

Lue seuraavaksi