Uutiset

Autot

Vallilan Takomo 70 vuoden ikään

Vallilan Takomo 70 vuotta

Autojen jousista ja jousikorjauksista tunnetuksi tullut Vallilan Takomo täyttää 70 vuotta elokuun 1. päivänä 2015. Pauli Punkka perusti Vallilan Takomon vuonna 1945 yhdessä isänsä Elis Punkan kanssa. Toiminta aloitettiin Helsingin Vallilassa, johon myös yrityksen nimi viittaa.

Ensimmäisinä toimintavuosinaan Vallilan Takomo keskittyi jousien korjaamiseen ja alustan hitsaustöihin. Jousien valmistuksen yritys aloitti 50-luvun alussa. Valmistus jatkuu edelleen neljän ammattitaitoisen jousisepän voimin. Vallilan Takomo myös maahantuo raskaiden ja kevyiden hyötyajoneuvojen jousia suurimmilta eurooppalaisilta jousitehtailta. Tarvittaessa yritys muokkaa jouset vastaamaan asiakkaiden erityisvaatimuksia. Vallilan Takomo toimittaa jousia päivittäin varaosaliikkeille, korjaamoille ja kuljetusliikkeille kaikkialle Suomeen. Asennuspalvelut ja korjaukset Vallilan Takomo tekee Pitäjänmäen ja Vuosaaren sataman toimipaikoissa, jossa hoituvat myös muut alustatyöt ja akselien suuntaukset sekä takalaitanostimien korjaukset ja asennukset. Lisäksi Vallilan Takomolla on pakettiautoluokkaan ilmajousia valmistavan hollantilaisen VB-Airsuspensionin edustus Suomessa.

Vuosien aikana Vallilan Takomo on kehittynyt jousitakomosta monipuoliseksi jousialan ammattiosaajaksi, joka tarjoaa jousien ja alustan korjauspalveluja ja jousiratkaisuja raskaista ajoneuvoista henkilöautoihin. Vuonna 2001 Helsingin Yrittäjät palkitsivat Vallilan Takomon vuoden helsinkiläisenä yrityksenä. Nykyisin Vallilan Takomoa johtaa toimitusjohtaja Teemu Punkka – jousiyrittäjä neljännessä polvessa.

”Vallilan Takomon kilpailukyky perustuu edelleen samoihin tekijöihin kuin 70 vuotta sitten. Näitä ovat erikoisosaaminen, korkea laatu ja työntekijöiden ammattitaito yhdistettynä nopeaan ja asiakaslähtöiseen palveluun”, Teemu Punkka toteaa. ”Vallilan Takomossa pidämme kiinni vahvuuksista, jotka ovat mahdollistaneet yrityksen pitkän historian ja samalla kehitämme toimintojamme jatkuvasti vastaamaan tämän päivän vaatimuksia”, Punkka jatkaa.

Vuonna 1965 Vallilan Takomossa työnsä aloittanut ja vuodesta 1985 yritystä johtanut Veikko Punkka jää ansaitulle eläkkeelle 1.9.2015 alkaen ja jatkaa Vallilan Takomon hallituksen puheenjohtajana.

www.vallilantakomo.fi

Kuva: Kuva Helsingin Kumpulantieltä Vallilan Takomon toiminnan avajaispäivänä 1.8.1945.

Lue seuraavaksi