Uutiset

Autot

Uusi Volkswagen Touareg – suunnannäyttäjä

Volkswagenin lippulaiva – uusi Volkswagen Touareg – on täysin uudelleensuunniteltu. Touareg on varusteltu uuden aikakauden liitettävyyspalveluilla, infotainment-järjestelmällä, kuljettajaa avustavilla järjestelmillä, valoteknologialla ja mukavuudella – uusi Volkswagen Touareg on todellinen suunnannäyttäjä. Volkswagen Touaregin kahta edellistä sukupolvea on myyty maailmanlaajuisesti lähes miljoona kappaletta. Nyt markkinoille saapuva uusi kolmannen sukupolven Touareg on Volkswagenin teknologisesti edistyksellisin malli.

Enemmän kuin ennen – moottorivalikoima ja varustelu

Suomessa Volkswagen Touaregin myynti alkaa kahdella 3,0 V6 TDI-dieselmoottorilla. Saatavilla on 3,0 V6 TDI SCR 170 kW (231 hv) 4MOTION Tiptronic-automaattivaihteistolla tai 3,0 V6 TDI SCR 210 kW (286 hv) 4MOTION Tipronic-automaattivaihteistolla. Loppuvuonna mallisto täydentyy 4,0 V8 TDI SCR 310 kW (421 hv) 4MOTION Tiptronic-automaattivaihteistolla varustetulla mallilla. 170 kW:n V6-moottori tuottaa maksimissaan 500 Nm vääntöä. Suurempitehoinen 3,0 V6 SCR 210 kW:n TDI-dieselmoottori puolestaan tuottaa maksimissaan 600 Nm. Se kiihdyttää Touaregin nollasta sataan 6,1 sekunnissa ja huippunopeus on 235 km/h. Yhdistetty polttoaineen kulutus (NEDC) on 6,9 l/100 km ja CO2-päästöt 182 g/km.

Varustelutasoja on saatavilla kolme: Atmosphere, Elegance tai R-Line. Atmosphere on sisustukseltaan loungemainen, lämminsävyinen ja materiaalina on mm. käytetty puuta. Elegance on puolestaan enemmän teknologiaan viittaava ja metallin sävyt ovat hallitsevassa asemassa. R-Line edustaa totuttuun tapaan urheilullisuutta. Uusi Volkswagen Touareg on saatavilla 13 eri ulkovärillä.

Volkswagen Touaregin vakiovarustelu on entistä kattavampi. Vakiovarusteena ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin ACC sekä ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist, peruutuskamera Rear Assist, Discover Pro -navigointijärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, App-Connect älypuhelinliitännät, avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access, lämmitettävä ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, valo- ja näkyvyyspaketti, led-takavalot sekä kaistanpitoavustin Lane Assist. Myös polttoainekäyttöinen lisälämmitin on vakiovaruste. Ilmajousitus ja aktiivinen nelipyöräohjaus on saatavilla lisävarusteena. Loppuvuodesta tarjolle tulee vielä dynaamisimmat ajo-ominaisuudet mahdollistava sähkömekaaninen kallistuksenvakausjärjestelmä.

Monipuolinen tilojenkäyttö – mitat

Edelliseen malliin verrattuna uusi Volkswagen Touareg on hiukan leveämpi (+44 mm) ja pidempi (+77 mm). Uusi Volkswagen Touareg perustuu MLB-alustarakenteeseen ja on 4 878 mm pitkä, 1 702 mm korkea ja 1 984 mm leveä. Sen akseliväli on 2 904 mm. Uudet mitat vaikuttavat mm. tavaratilaan, joka on kasvanut normaalikokoisena 697 litraan (+53 l). Takaistuinten pitkittäissuunnan säätövara tuo taakse jopa 160 mm lisätilaa, ja tavaratilan saa säätövaralla kasvatettua 810 litraan. Huolimatta kasvaneista mitoista, auton kori on 106 kg kevyempi kuin edeltäjänsä. Keventyminen johtuu alumiinin ja suurlujuusteräksen laajemmasta käytöstä. Korista 48 % on alumiinia ja 52 % terästä. Volkswagen Touaregin vetokyky on edelleen huimat 3 500 kg.

Täysdigitaalinen ohjaamo – Innovision Cockpit

Volkswagen Touareg ensiesittelee Volkswagenin uuden ennenäkemättömän täysdigitaalisen Innovision Cockpit -ohjaamon. Innovision Cockpit -ohjaamo sisältää uuden 12” digitaalisen mittariston ja huippuluokan Discover Premium navigointi- ja infotainment-järjestelmän 15” näytöllä (1,920 x 1,020 pikseliä). Nämä kaksi muodostavat suuren yhtenäisen kokonaisuuden, jolla voidaan hallita niin auton digitaalisia-, informaatio-, viestintä- ja viihde-järjestelmiä kuin istuimien lämmitystä ja ilmastointiakin, lähes ilman perinteisiä nappuloita tai kytkimiä. Infotainment-järjestelmän Home screen -toiminto on monikäyttöinen ja antaa mahdollisuuden personalisoida haluamansa toiminnot näytölle. Innovision Cockpit -ohjaamon näytöt ovat lasipintaisia ja toimivat samoin kuten älypuhelimien näytöt. Käytössä on neljä USB-pistoketta ja langaton lataus sekä App Connect -älypuhelintoiminnot (Apple CarPlay, MirrorLink, Android Auto).

Edistyksellinen – kuljettajaa avustavat järjestelmät

Uudessa Volkswagen Touaregissa on eniten kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja auton käsittelyyn sekä ajomukavuuteen vaikuttavia järjestelmiä kuin missään Volkswagenin aikaisemmassa mallissa. Touaregissa on mm. uusi pimeännäköavustin Night Vision, joka havaitsee ihmiset ja eläimet pimeässä lämpökameran avulla. Kaistanpitoavustin Roadwork Lane Assist on puoliautomaattinen ohjaus- ja kaistanpitoavustin, joka kiihdyttää ja jarruttaa automaattisesti aina 60 km/h nopeuteen saakka ja risteysavustin Front Cross Traffic Assist reagoi auton edessä olevaan risteävään liikenteeseen. Aktiivinen nelipyöräohjaus tekee Touaregin käsittelystä yhtä helppoa kuin kompaktista autosta ja uusi loppuvuodesta saataville tuleva sähkömekaaninen kallistuksenvaimennusjärjestelmä tekee ajamisesta entistä nautinnollisempaa.

Uutta valoteknologiaa – IQ.Light-led-matriisiajovalot

Vakiovarusteena olevat IQ.Light-led-matriisiajovalot ovat interaktiiviset ja lähi- ja kaukovalot vaihtuvat automaattisesti ja valokuvio mukautetaan liikennetilanteeseen. Lisävarusteena saatavilla oleva tuulilasinäyttö Head-up Display heijastaa tiedot tuulilasiin. Nämä kaikki järjestelmät toimivat yhdessä. Ne ovat aktiivisia aina silloin kun niitä tarvitaan, eikä kuljettaja välttämättä edes huomaa järjestelmien päällä oloa. Järjestelmät on liitetty yhteen uuden keskusohjainlaitteen avulla, joka toimii taustalla huomaamattomasti tehden matkustamisesta turvallisempaa, mukavampaa ja intuitiivisempaa kuin koskaan ennen.

Innovatiivinen, erittäin ilmeikäs ja jäljittelemätön – muotoilu

Uuden Volkswagen Touaregin ilmeikäs etuosa määrittää auton muotoilua. Massiivinen kromipäällysteinen etusäleikkö näyttää siltä ikään kuin se olisi täysteräksinen. Etusäleikkö yhdistyy saumattomasti led-ajovaloihin yhdistäen muotoilun ja teknologian. Myös auton sivuprofiili, korostetut pyöränkotelot ja voimakkaat takaosan ylitykset alleviivaavat Touaregin itsevarmaa olemusta. Myös kattolinja on huomiota herättävä. Takana melkein koko leveydeltä levittyvä tavaratilan luukku on lähes näkymätön. Auton takaosan muotoja korostavat myös L:n muotoiset led-takavalot. Luonnonvalo pääsee sisään Volkswagenin suurimmasta panoraama-kattoluukusta tähän saakka – se on 1 270 mm pitkä ja 825 mm leveä (sisämitat). Lisävarusteena saatavilla oleva led-valoilla toteutettu Ambiente-valopaketti antaa personointimahdollisuuksia sisätiloihin, sillä käytössä on 30 eri värisävyä.

Volkswagen Touaregin hinnat alkavat 89 832,71 eurosta (3,0 V6 TDI SCR 170 kW (231 hv) 4MOTION Tiptronic-automaattivaihteisto, Elegance)

Uudet Volkswagen Touaregit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille kesällä.

Lue seuraavaksi