Uutiset

Autot

Uusi Toyota Proace saapuu Suomeen

Toyotan pakettiautomalli Proacen uusi sukupolvi tulee myyntiin kolmella eri koripituudella ja kahdella eri akselivälillä. Neljä eritehoista voimanlähdettä edustavat käytettävyydeltään ja taloudellisuudeltaan tarjonnan terävintä kärkeä. Uutuuden kansainväliset lehdistöesittelyt pidetään Tuusulassa 13.–17.6.2016.

Uusi Proace vahvistaa huomattavasti Toyotan läsnäoloa Euroopan tavara-automarkkinoilla. Pakettiautojen myyntiennuste vuodelle 2016 on Euroopassa noin 2,2 miljoonaa autoa, joten niiden menekki on taas vahvassa kasvussa. Suomen Toyota-verkosto on valmiina huolehtimaan tavara-autoasiakkaistaan, ei yksistään kilpailukykyisen uutuusmallin, vaan myös entisestään kohennetun palvelutason myötä.

Erityisesti pakettiautoasiakkuuksien hallintaan kouluttautunut myyntihenkilöstö pystyy tarjoamaan asiakkailleen yksilöllisesti muodostetun laajan kokonaispalvelun varusteineen, huoltosopimuksineen ja vakuutuksineen. Tällöin ajokaluston kulurakenne pystytään ennakoimaan ja hallitsemaan halutulla tavalla.

Kolme koriversiota

Proacen sopivuutta erilaisiin kuljetustehtäviin lisää kasvanut korivaihtoehtojen määrä. Aiempaa pienikokoisempi, kokonaispituudeltaan 4,6 m mittainen Compact-malli tarjoaa todella näppärän kuljetustavan. Sen tavaratila on 2,1 metrin mittainen, 1,6 m leveä ja tilavuudeltaan 4,6 kuutiometrinen. Akseliväliltään 2,9 metrisen mallin kääntöympyrän halkaisija on vain 11,3 metriä. Kolmipaikkainen ohjaamo mahdollistaa tehokkaan työryhmän liikkumisen.

Korivaihtoehdoista keskimmäinen on 4,9 m pituinen ja akseliväliltään 3,2 metrinen. Kuormatilan pituus on 2,5 metriä, mutta kaikkiin koriversioihin kuuluvan, matkustajan istuimen alaosaa hyödyntävän Smart Cargo -ominaisuuden myötä mukaan mahtuu jopa 3,7 metrin mittaisia tavaroita. Smart Cargo -toimintoa hyödynnettäessä tämän version tavaratilan vetoisuus on 5,8 m3, normaalikäytössä 5,3 m3.

Suurikokoisimman Proacen kokonaispituus on 5,2 metriä. Sen akseliväli on sama kuin keskikokoisen mallin, eli 3,2 metriä. Pituuden kasvatus on tehty takaylitystä kasvattamalla. Tavaratilan pituus on 2,8 metriä ja vetoisuus 6,1 m3. Smart Cargoa hyödyntäen vastaavat mitat ovat 4,0 m ja 6,6 m3. Kaikki korivaihtoehdot ovat ulkomitoiltaan 2,2 m leveitä ja 1,9 m korkeita. Malliston kantavuus on jopa 1 400 kg ja suurin vetomassa enimmillään 2 500 kg.

Neljä teholuokkaa

Uusi Proace tulee myyntiin 1,6- ja 2,0 litran dieselmoottoreilla, joista Suomessa on saatavilla yhteensä neljä tehoversiota. Pienempi moottori on teholtaan 70 kW (95 hv). Yhdistetyn ajon kulutuslukemat ovat 1,6 litran moottorille versiosta riippuen 5,5–5,6 l/100 km.

Kaksilitraisesta moottorista on olemassa kolme tehoversiota. Niiden kaikkien varustukseen kuuluu Stop & Start -järjestelmä. 90 kW (122 hv) malli tuottaa vääntöä 340 Nm, 110 kW (150 hv) moottori puolestaan 370 Nm vääntöä. Molempien yhteydessä on kuusinopeuksinen manuaalivaihteisto, yhdistetyn ajon kulutuslukemien ollessa 5,3–5,5 l/100 km. Niitä vastaavat hiilidioksidipäästöt ovat 139–143 g/km.

Henkilöautomaisen ajomukavuuden voi viimeistellä keskipitkään ja pitkään korimalliin tarjolla olevalla, kilpailukykyisesti hinnoitellulla automaattivaihteistolla, jonka yhteydessä voimanlähteenä on suuritehoisin (128 kW, 174 hv, 400 Nm) moottori. Tällä tekniikalla varustettuna Proacen yhdistetyn ajon kulutus on malliversiosta riippuen 5,7–5,9 l/100 km (CO2 -päästöt 151–155 g/km).

Kaikki moottorit täyttävät Euro 6-päästövaatimukset. Typenoksidien vähentämiseksi Proacessa käytetään AdBlue -järjestelmää, jonka säiliötilavuus on 22,5 litraa. Sen täyttö onnistuu vaivattomasti B-pilariin sijoitetun täyttöaukon kautta.

Vaivatonta varustelua

Proace-malliston vakiovarustelu on varsin kattava, ja siksi kaikki tyypillisimmin kaivattavat varusteet löytyvät jokaisesta Proacesta. Yksilöllisempiin tarpeisiin löytyy kattava määrä erilaisia käytännöllisyyttä ja mukavuutta parantavia varusteita.

Keskeiset tehdaslisävarusteet on valintojen helpottamiseksi koottu kolmeksi paketiksi: tyylikkyyttä lisäävä Pro Style, nykyaikaisimmat turvallisuuslisävarusteet sisältävä Pro Safety ja mukavuuspainotteinen Pro Comfort. Varustepaketteja voi valita useammankin samaan autoon.

Ensiesittely Suomessa

Uuden Proacen pakettiautoversion ensiesiintyminen kansainväliselle medialle tapahtuu Suomen Tuusulassa 13.–17.6.2016. Toyotan vahva asema Suomen tavara-autokannassa vaikutti osaltaan siihen, että tärkeän uutuusmallin lanseeraus tapahtuu maassamme.

Toyota Proacen ennakkomyynti alkoi valituissa Euroopan maissa jo keväällä. Ensimmäiset koeajoautot saapuvat Toyota-jälleenmyyjäliikkeisiin lähiviikkojen aikana. Autoverolliset kokonaishinnat alkavat Suomessa 26 899 eurosta.

Lue seuraavaksi